Nissan leverer biler af typen NV200 Vanette til de jordskælvsramte områder i Japan

Oprettet 15/08/2011 – 15:06

10 biler, der skal støtte et nyt bilprojekt under ledelse af det japanske ministerium for infrastruktur, transport og turisme (MILT)–
Nissan Motor Co., Ltd leverer 10 eksemplarer af den kompakte varebil NV200 Vanette Taxi til rådighed for forskellige taxivognmænd i det japanske Tohoku-område for at give offentligheden bedre adgang til transport i de områder, der er berørt af det store jordskælv. Projektet er en del af arbejdet med at udvikle og fremme nye typer af barrierefrie biler til offentlig transport, og projektet søsættes i de områder, der blev ødelagt af de omfattende naturkatastrofer. Projektet har til formål at sikre adgangen til og forbedre offentlighedens adgang til transport i de berørte områder og understrege de gode egenskaber ved de nye barrierefrie biler. Nissan NV200 Vanette Taxi leveres til de berørte områder i efteråret.
NV200 skal fremme en infrastruktur med barrierefri offentlig transport. Med den gode plads ved bagsæderne og de mange funktioner, der gør ud- og indstigningen nem og kørsel i længere perioder komfortabel, blev den tildelt prisen “Universal Design Award” – en af de mest prestigefyldte priser inden for universelt design – og “Universal Design Consumer’s Favorite Award” i marts 2011. Det er første gang, at samme bil vinder begge priser. I slutningen af 2009 blev NV200 kåret til Årets internationale varebil 2010 af udvalgte journalister fra 20 europæiske lande.
NV200 Vanette som er basismodel for NV200 Vanette Taxi, blev i maj 2011 valgt som næste generation af taxier i New York City. Den kompakte varebil er en model, der er beregnet til kunder over hele verden, og den er velegnet til at løse en lang række opgaver inden for erhvervsliv, daglig brug eller fritidsaktiviteter.
Nissan har planer om på et senere tidspunkt at lancere en elbil på basis af NV200. Japan Post Service Co., Ltd. med hovedkvarter i Tokyo har prøvekørt en elbil baseret på NV200 siden juli. Lignende tests vil blive udført i både Japan og Europa, hvor der vil blive udført sammenlignelige evalueringer i samarbejde med lokale virksomheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *