Nu åbner Danmarks første midlertidige motorvej

Oprettet 09/08/2011 – 12:06

Trafikken på en del af E45, Østjyske Motorvej, nord for Vejle flyttes fra næste uge over på et helt nyt og midlertidigt stykke motorvej – den første af slagsen i Danmark.
Nord for Vejle skal den nye motorvej mellem Herning og Vejle sluttes til E45 i det, der kommer til at hedde Motorvejskryds Vejle mellem tilslutningsanlæggene ’59 Hornstrup’ og ’60 Vejle N’.
Entreprenørfirmaet MT Højgaard har derfor for Vejdirektoratet anlagt et ca. 800 meter langt stykke motorvej i en bue vest om det sted, hvor motorvejskrydset skal bygges. Motorvejsstykket skal være i brug det næste halvandet år, mens anlægsarbejdet er i gang.
Fra næste uge bliver trafikken flyttet over på den midlertidige motorvej. Natten mellem tirsdag den 9. august og onsdag den 10. august flyttes trafikken i de to sydgående spor, mens de to nordgående spor flyttes i uge 33 – natten mellem mandag den 15. og tirsdag den 16. august.
Hastigheden sænkes i anlægsperioden til 80 km/t på hele stykket samt mellem den midlertidige vej og Vejlefjordbroen, hvor hastigheden i forvejen er sat ned til 90 km/t.
”Det kan lyde voldsomt, at vi anlægger en motorvej, som kun skal bruges i halvandet år, før vi fjerner den igen, men det giver mange fordele. Det betyder blandt andet, at trafikanterne oplever ensartede forhold i hele anlægsperioden og slipper for de mange indsnævringer og spærringer af spor, som er nødvendige, når man udfører anlægsarbejde på en vej med trafik. Lige så vigtigt er det for os i Vejdirektoratet, at vores entreprenører får arbejdsro og kan bygge løs uden at skulle bekymre sig helt så meget om trafikken. Endelig betyder det meget for både trafiksikkerheden og sikkerheden for de mennesker, som arbejder på byggeriet, at de to ting er adskilt,” forklarer projektleder i Vejdirektoratet Niels Jørgen Larsen.
Det er også af sikkerhedsmæssige årsager, at der sættes en halvanden meter høj afskærmning op i rabatten på østsiden af den midlertidige vej, så trafikanterne ikke kan kigge ned i brohullet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *