Ny grøn kogebog fra Hjerteforeningen

Oprettet 02/10/2008 – 08:24

Grønt med Hjerteforeningen giver inspiration til grønt tilbehør året rundt
Hjerteforeningen har gennem årene udgivet en række kogebøger med velsmagende og hjertesunde retter, der er nemme at gå til. Nu udkommer den næste kogebog i rækken Grønt med Hjerteforeningen, som giver inspiration til at spise de anbefalede 600 gram frugt og grønt om dagen og gør det nemt at få de sunde valg med i køkkenet.
Nyere undersøgelser viser, at voksne danskere i gennemsnit spiser knap 400 gram frugt og grønt om dagen. Det er en stigning i forhold til 1995, hvor danskerne i gennemsnit spiste 279 gram frugt og grønt dagligt. Men der er stadig et stykke vej til de anbefalede 6 om dagen.
– Vi ved, at 600 gram frugt og grønt nedsætter risikoen for at udvikle sygdom i hjerte og kar. Det kan kræve inspiration at få så meget grønt med i den daglige madlavning. Grønt med Hjerteforeningen giver inspiration til nye og spændende måder at servere grønt på, siger Ingrid Willaing, sundhedschef i Hjerteforeningen.
Grønt med Hjerteforeningen indeholder 30 opskrifter på grønt tilbehør, som kan spises til såvel kødretter som fiskeretter. Maden er baseret på årstidens råvarer, så der er frisk grønt på bordet året rundt. Opskrifterne sikrer stor variation og spænder fra lette salater til mere mættende tilbehør med kål og rodfrugter. Der er både koldt tilbehør og varme retter.
Grønt med Hjerteforeningen koster 79 kroner. Særpris for medlemmer 59 kroner.
Kogebogen kan købes på www.hjerteforeningen.dk og hos supermarkedskæden COOP.
Læs mere om danskernes indtag af det grønne på www.hjerteforeningen.dk og www.6omdagen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *