Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ny særudstilling om kunstnerkolonier byder indenfor til dansk-svensk arrangementsprogram

Pressemeddelelse – 20 Januar 2023

Når Nivaagaards Malerisamling lørdag 28. januar åbner dørene til den nye særudstilling ‘Kunstnerkolonierne Hornbæk & Arild’, inviterer museet samtidig inden for til en række nye arrangementer med dansk-svensk kunst, musik og litteratur på programmet.

Sæsonens første foredrag Kunstnerkolonien i Arild afholdes tirsdag 7. februar kl. 17 med udstillingens gæstekurator, dr. phil., forfatter, Henrik Wivel, der vil fortælle om det helt særlige miljø omkring kunstnerkolonien og byen Arild. Under foredraget fremvises værker af nogle af de betydelige svenske og danske malere, der var med til at skabe stedets ånd og tidens kunst.

Kullaberg i Skåne har siden begyndelsen af 1800-tallet og helt frem til vor tid tiltrukket forfattere, billedkunstnere, arkitekter og komponister. Bjergets både dramatiske og idylliske kvaliteter har virket inspirerende på generationer af kunstnere fra både Sverige og Danmark, der har søgt til fiskerlejerne langs kysten, ikke mindst Arild på østsiden af Kullen ud mod Skälderviken. Lyset i Arild er noget helt særligt, og det milde klima i læ bag bjerget får stedet til at minde om både Frankrig og Italien.

Omkring år 1900 blomstrede en stor kunstnerkoloni i Arild op omkring Hotell Mor Cilla, der var byens svar på Brøndums Hotel i Skagen. Adskillige danske kunstnere mødte deres svenske kolleger i Arild og malede, diskuterede og festede sammen. Kolonien var desuden kendetegnet ved, at mandlige og kvindelige kunstnere malede side om side i et frisindet og fordomsfrit miljø. Arild blev i de år kaldt for et ”kunstnerisk paradis”, hvor det endnu var muligt at møde et autentisk fiskermiljø i den storslåede natur med klipper, hav og vid horisont.

Pris: 100 kr. inkl. entre til museet / 30% for årskortholdere.

Caféen serverer efter foredraget aftenens ret til 160 kr. Bestil sammen med billetkøb via nivivaagaard.dk.


Koncert: Milton på svenska!

Torsdag 9. februar kl. 19.30 er der koncert på museet: Milton på svenska. Her præsenterer den svenske sangerinde og en af Skandinaviens fremmeste vokalister, Josefine Cronholm, sammen med pianist Steen Rasmussen et helt nyt musikalsk projekt med brasiliansk musik i et nordisk twist!

Koncerten dykker ned i den brasilianske sanger, Milton Nascimentos fantastiske musikunivers, der opstod i 1970’ernes brasilianske musikerkollektiv ’Clube da Esquina’ (Klubben på Hjørnet). Her samledes unge musikere og sangskrivere, som var vokset op med Bossa Nova, men også lyttede til The Beatles og amerikansk populær musik som Bob Dylan og The Beach Boys. Det smittede af på de nye kompositioner og tekster, der kom til udtryk i kollektivets to albums og revolutionerede den brasilianske musikscene med et helt nyt musikalsk udtryk.

Orkestret denne aften består af Josefine Cronholm, Frederik Damsgaard og Steen Rasmussen.

Pris: 190 kr. / 30% for årskortholdere.

Caféen serverer inden koncerten aftenens ret til 160 kr. Bestil sammen med billetkøb via nivivaagaard.dk.


Følg kalenderen på nivaagaard.dk:

Hver torsdag kl. 17 er der gratis introduktioner til særudstillingen for museets gæster, og udvalgte fredage vises en række svenske filmklassikere fra perioden omkring kunstnerkoloniernes opståen.

I vinterferien kan børnefamilierne glæde sig til en Familieomvisning i udstillingen med Selma Lagerlöfs Niels Holgersen, der forvandles til en nisse og rejser over Skåne på ryggen af en gase og Emil fra Lønneberg Bio samt Fastelavnsomvisning og tøndeslagning i parken.

Foråret byder blandt andet på oplæsning af Holger Drachmann ved skuespiller Søren Sætter-Lassen, foredrag om Selma Lagerlöf, de kvindelige fynbomalere og kunstnerkolonien i Hornbæk og en række koncerter med musik af Carl Nielsen og Rued Langgaard, Jan Harbeck Quartet m.fl.

Billetter til arrangementerne bookes via nivaagaard.dk.


Læs mere om særudstillingen Kunstnerkolonierne Hornbæk & Arild.


Besøg newsroomet

Nivaagaards Malerisamling er et klassisk kunstmuseum med en unik samling af 500 års verdenskunst – fra italiensk renæssance, nederlandsk barok og dansk guldalder – og skiftende særudstillinger med nyere eller moderne kunst. Museet ligger i en smuk gammel rododendronpark, der også huser det populære ‘Reservat for truede ord’ med omkring 100 ord, der er ved at forlade vores sprog.

Nivaagaards Malerisamling

Relateret media

Relateret materiale
Pressemeddelelse – 6 December 2022

Pressekontakt

Kirsten Baltzer Kahr
PRESSEKONTAKT

kbk@nivaagaard.dk

Du modtager denne e-mail, fordi du følger Nivaagaards Malerisamling på Mynewsdesk. Hvis du vil stoppe med at modtage opdateringer fra Nivaagaards Malerisamling klikker du her. For at lære mere om, hvordan vi bruger dine personlige oplysninger, læs venligst vores Privacy Policy.For at få mere at vide om, hvordan dine personlige data bruges af ejeren af ​​det newsroom du følger, og hvordan du kan udøve dine rettigheder, læs venligst Privacy Policy Contacts

Mynewsdesk
Sendt af Mynewsdesk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *