Oppositionen: DF må støtte uvildig undersøgelse af Omniscan-skandalen

Oprettet 05/02/2009 – 14:05

S, SF, R og EL lægger nu pres på DF for at sikre en uvildig undersøgelse af Lægemiddelstyrelsens rolle i Omniscan-skandalen. Oppositionens sundhedsordførere er stærkt utilfredse med Sundhedsminister Jakob Axel NielsenS afvisning af en uvildig undersøgelse ved det samråd, som SF havde indkaldt til i går.
Den af Lægemiddelstyrelsen godkendte brug af kontrastmidlet Omniscan på nyrepatienter har påført adskillige af nyrepatienterne den alvorlige bivirkning nefrogen systemisk fibrose (NSF). En række dybt kritisable forhold ved Lægemiddelstyrelsens håndtering af Omniscan over en mere end ti-årig periode fra 1996 til 2007 er allerede kommet frem i lyset. Nu opfordrer en samlet opposition Dansk Folkeparti til at gå imod ministeren og støtte en uvildig undersøgelse. Kun en sådan kan sikre en ansvarsplacering i skandalen.
Sundhedsordførerne fra oppositionen, Jens Peter Vernersen (S), Jonas Dahl (SF), Lone Dybkjær (R) og Per Clausen (EL) udtaler:
”Det er fuldstændig uholdbart, når sundhedsministeren afviser kravet om en uvildig undersøgelse med henvisning til, at der allerede er en undersøgelse i gang. For det første sigter den undersøgelse kun på, om lægerne har brugt en forhøjet dosis af Omniscan, og for det andet udføres den af det system, der selv har svigtet. Der er brug for at få belyst alle forhold omkring Lægemiddelstyrelsens håndtering af sagen fra start til slut og det kan kun opnås ved en uvildig undersøgelse. Det er derfor stærkt beklageligt, at ministeren ikke vil leve op til sit ansvar og sikre en sådan undersøgelse. Hensynet til embedsværket synes at gå forud for hensynet til de patienter, der er ofre for Omniscan-skandalen. Vi opfordrer derfor Dansk Folkeparti til at stille sig på patienternes side og sammen med oppositionens partier stille krav til ministeren om at igangsætte en uvildig undersøgelse hurtigst muligt.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *