Ord der vinder i retssalen

Oprettet 14/08/2008 – 16:11

Advokater med sans for retorik vinder retssager over advokater, som kun kan snakke jura. Det viser Danmarks første afhandling om den sproglige kamp i retssalene.
Målet med bogen
Målet med bogen er at vise, hvordan retorik på en værdifuld og relevant måde sætter spørgsmålstegn ved den gængse forestilling om, at det i juridisk procedure alene drejer sig om at sammenholde fakta med retskilderne.
Den første danske bog, der analyserer advokaters ord og argumenter I bogen analyserer forfatteren en række danske retssager – både civile sager og straffesager – fra Retten i Roskilde, Sø- og Handelsretten og Østre Landsret. Bogen vedrører både den skriftlige forberedelse af retssager og selve hovedforhandlingen, og er den første danske analyse af, hvordan advokaters ord og argumenter påvirker udfaldet af en retssag. Forfatteren viser, at udfaldet af juridiske sager ofte følger advokatens retoriske formåen.
Målgruppen for bogen
Bogen henvender sig primært til advokater, dommere og andre juridiske praktikere, og anvendes også som lærebog ved de juridiske fakulteter i København og Aarhus.
Kort om forfatteren
Maria Louise Staffe er uddannet cand.mag. i retorik fra Københavns Universitet og erhvervede i 2008 en ph.d.-grad i retorik og jura. Hun har bl.a. undervist danske og amerikanske advokater i retorik, og har tidligere udgivet bogen ”Winning With Words”.
Pris: DKK 596,- ekskl.moms
Sider: 343
Best.nr.: 9788761922243
Udgivelsesdato: 13. august 2008
http://www.thomson.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *