Politireformen skal tilbage på sporet

Oprettet 31/10/2008 – 19:56

Politireformen fungerer endnu ikke efter hensigten. Borgerne skal kunne få fat i Politiet og derfor skal tilgængeligheden forbedres, siger Radikale Venstres retsordfører Morten Østergaard, der efter dagens forhandlinger kræver håndfaste garantier fra regeringen for, at politireformen kommer på rette vej, så borgerne kan få den service, de har krav på.
“Regeringen må fremlægge en plan for reformens gennemførsel. Det har i for lang tid sejlet, og det kan hverken politikere eller borgere være tjent med. Derfor vil Radikale Venstre nu have Justitsministerens håndfaste garanti for, at når den her aftale er på plads, så påtager han sig det fulde ansvar for reformens gennemførsel,” siger Radikale Venstres retsordfører Morten Østergaard, som forventer at bringe en stribe forslag med til de forestående forhandlinger i Justitsministeriet.
“Radikale Venstre er klar til at drøfte tiltag, der kan fremme implementeringen af reformen. Både justeringer af reformen og flere ressourcer kan komme påtale, så vi kan give befolkningen den tryghed og den service, de har krav på. Tilgængeligheden til politiet skal forbedres, men til gengæld skal vi ikke til at prioritere synlighed over opklaring. Politiet skal være der, hvor der er mest brug for dem. Og det er ikke en politisk vurdering, men en politifaglig vurdering. Så den galej hopper vi ikke med på,” siger Morten Østergaard, som en kommentar til forslaget om at opprioritere politiets almindelige synlighed i forhold til tungere opklaringsarbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *