R: Danmark bør modtage Guantanamo-fanger

Oprettet 20/01/2009 – 17:12

I dag tages Barack Obama i ed og indsættes officielt som den 44. amerikanske præsident. Forventningerne til Obama er mange og store, også hos Radikale Venstres spidskandidat til Europa-Parlamentet Sofie Carsten Nielsen, der understreger, at lukningen af Guantanamo-basen bør have højeste prioritet hos den præsident Obama.
“Hele verden har store forventninger til Obama. Med rette. Men han kan godt få svært ved at leve op til dem alle sammen allerede i morgen. Derfor vil jeg gerne give ham lidt snor i en række spørgsmål. Lige nu skal Obama prioritere den alvorlige økonomiske krise i USA, så den ikke får uoverskuelige konsekvenser,” siger Radikale Venstres spidskandidat til Europa-Parlamentet Sofie Carsten Nielsen.
“Men et af de punkter, hvor min tålmodighed ikke vil være stor, er når det gælder Obamas løfte om at lukke Guantanamo-basen. Det skal ske med det samme. Guantanamo er et af de værste symboler på Bush-æraens kyniske og ligeglade tilgang til helt grundlæggende retsprincipper. Hvis Obama skal fremstå som troværdig partner for EU, og som en der virkelig vil “forandring”, så skal den base lukkes nu,” siger Sofie Carsten Nielsen.
“De lande der støttede Bush, men som nu vil vise, at de faktisk også tror på retssamfundet, skal mande sig op og være de første til at hjælpe Obama med at lukke basen. Det kræver, at der er lande, der melder sig til at tage fangerne fra Guantanamo i forvaring og føre dem igennem de retslige instanser på anstændig og retfærdig vis. Et af de lande er Danmark, og som en del af en fælles europæisk indsats skal vi melde os nu til at tage vores del af fangerne. Det er det mindste, vi kan gøre,” siger Sofie Carsten Nielsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *