R: Danskernes EU-skepsis er vokset markant hen over sommeren.

Oprettet 26/09/2008 – 12:15

En ny Gallup-måling viser, at hver sjette vælger har fået en mere negativ holdning til EU. En ærgerlig, men desværre logisk udvikling, siger Radikale Venstres EU-ordfører Lone Dybkjær, der giver regeringens europæiske zigzag-kurs skylden for den deprimerende udvikling.
”De Konservative og Venstre svigter EU-projektet. Deres usikre vaklen, skyderi mod EF-Domstolen og indenrigspolitiske studehandler har kun haft ét resultat: En bragende dansk EU-mistro. I stedet for at være ærlige om EU-reglerne og tage et europæisk medansvar, er regeringen i fuld firspring væk fra EU – og mener, at Danmark skal lukke sig om sig selv,” siger Radikale Venstres EU-ordfører Lone Dybkjær.
” Venstre og Konservative bør bekende kulør om deres virkelige opfattelse af EU. Hvad vil regeringen egentlig med EU?” spørger Lone Dybkjær. Samtidig opfordrer hun den nyvalgte konservative leder Lene Espersen til at tone rent flag omkring hele EU-projektet på Det Konservative Landsråd i weekenden.
“De Konservative og Venstre vil gerne være med til alle de mange økonomiske fordele ved EU. Men når det kommer til menneskers frie ret og bevægelighed, så står regeringen af. Det er som om, Dansk Folkeparti har haft held til at bilde regeringen ind, at alt det uden for Danmarks grænser slet ikke eksisterer,” siger Lone Dybkjær.
“Hos Radikale Venstre er holdningen soleklar: Vi arbejder for et dansk medlemskab uden forbehold. Men vælgerne har også ret til vide, hvor de andre såkaldte ja-partier står,” mener Lone Dybkjær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *