R: For lidt, for sent og for dårligt

Oprettet 01/03/2009 – 20:18

Regeringens skatteaftale med Dansk Folkeparti er en politisk svag aftale, der hverken for alvor tilgodeser økonomien, klimaet eller krisen, mener Radikale Venstres skatteordfører Niels Helveg Petersen.
“Det er for lidt i forhold til både økonomien og klimaet. Aftalen er miljøpolitisk utilstrækkelig. De grønne afgifter vil fortsat blive udhulet i de kommende år, hvilket betyder, at det stadig kan betale sig at forurene. Aftalen er også utilstrækkelig, både når det gælder den nuværende krise og Danmarks økonomi fremover,” siger Niels Helveg Petersen.
“Det der skulle have været en historisk skattereform er kikset for regeringen. Det er en politisk svag aftale, hvor regeringen cementerer splittelsen og blokpolitikken i Danmark i en tid, hvor der mere end nogensinde før er brug for at samle kræfterne om at løse den meget alvorlige økonomiske krise, Danmark står midt i,” siger Niels Helveg Petersen.
“Det er et trist forlig. Trist for miljøet, trist for økonomien og trist for det politiske samarbejde,” siger Niels Helveg Petersen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *