R: Regeringen sminker forholdene i folkeskolen

Oprettet 08/10/2008 – 09:07

Regeringen har brugt 1,2 milliarder kroner færre på vedligeholdelse og investeringer på folkeskoleområdet, end der blev brugt før den kom til. Det konkluderer Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i en ny rapport. Det betyder råd i klasseværelserne og ulækre toiletter til de danske skolebørn. Ikke godt nok, mener Radikale Venstres uddannelsesordfører Marianne Jelved, der foreslår egentlige planer for investeringer på området.
Samtidig med nedskæringerne i folkeskolebudgetterne er der kommet 50.000 ekstra elever til. Det er helt galt, siger Marianne Jelved. Der bør være flere investeringer til flere børn.
“Det er rystende, at regeringen på den måde skalter og valter med samfundets fremtid. Regeringen lover gang på gang flere penge til folkeskolerne senest ved valget sidste år, men vi kan jo se sort på hvidt, at regeringen ikke har holdt, hvad den lover. Det er forkasteligt, at vores børn skal undervises under så dårlige forhold,” siger Marianne Jelved.
Finansminister Lars Løkke Rasmussen svarede i juni måned til Folketingets Uddannelsesudvalg, at investeringerne i folkeskolen var øget under VK-regeringen.
“Det er patetisk, at regeringen forsøger at sminke tallene og male et skønmaleri af noget, der i virkeligheden er en skandale. Regeringen kigger den anden vej og lader folkeskolernes vedligeholdelse sejle. Regeringen kan ikke være det bekendt. Radikale Venstre vil prioritere skolernes vedligeholdelse og sammen med kommunerne lægge en plan for investeringer på området,” siger Marianne Jelved.
Yderligere kommentarer: Marianne Jelved, rvmaje@ft.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *