Regeringen holder hånden over Grækenlands asylkaos

Oprettet 19/10/2010 – 11:32

SF’s asylordfører Astrid Krag beder Birthe Rønn Hornbech om at se på procedurerne i Norge, Finland, Holland og Belgien, som ifølge Dansk Flygtningehjælp har stopper oversendelse af asylansøgere til Grækenland – mens England og Tyskland bremser dem igennem dere retsinstanser.
“Dette viser endnu en gang, at Grækenland ikke reelt behandler ansøgning om asyl og i øvrigt har en stærk kritisabel behandling af asylansøgerne, mens de er i Grækenland. En lang række lande har taget konsekvensen af, at Grækenland ikke har en forsvarlig asylprocedure. Der er tale om lande, som vi samarbejder med og respekterer. Birthe Rønn må redegøre for, hvorfor hendes vurdering af situationen i Grækenland er anderledes end andre skandinaviske og europæiske landes.”
Baggrunden er, at jf. Dublinforordningen skal asylansøgerne have behandlet deres ansøgning i det første land, de kommer til. Men forudsætningen er, at alle lande har en reel asylprocedure.
“Det er tydeligt, at Grækenland fuldstændigt underminerer det Europæiske asylsystem og indtil Danmark siger fra, så er vi medskyldige. Det er ikke holdbart, at vi lader som om, der ikke er et problem i Grækenland, når resten af verden omkring os kan ser det helt tydeligt. Regeringen må lægge intens pres på Grækenland, bl.a. igennem EU.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *