Regeringen må opsige velfærdsforlig

Oprettet 29/09/2008 – 13:55

”Der er ingen vej udenom. Når Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti afviser at skære effektivt i efterlønnen, må regeringen opsige velfærdsforliget og tage et valg på spørgsmålet. Hvis Venstre og konservative svigter her, svigter de fatalt i forhold til ansvaret for de kommende generationer.”
Det siger Liberal Alliances politiske ordfører, Anders Samuelsen, på baggrund af Arbejdsmarkedskommissionens delrapport, som offentliggøres i dag.
”Situationen er dybt alvorlig. Det er nu, at Venstre og konservative skal vise, at de står ved skåltalerne om ansvar og rettidig omhu, som vælgerne er blevet tudet ørerne fulde af gennem syv år. Anders Fogh må vise om han er administrator eller leder,” siger Anders Samuelsen.
Han kalder velfærdsforliget fra 2006 for historiens største generationstyveri.
”Man fredede 68-generationen totalt i velfærdsforliget. Alle født mellem 1948 og 1959 får maksimal udbytte af fri adgang til efterløn. Det kommer ifølge Arbejdsmarkedskommissionen til at koste deres børn og børnebørn 270 milliarder kroner i tabt produktionsværdi,” siger Anders Samuelsen.
”Arbejdsmarkedskommissionen siger det meget klart. De unge skal knokle med kortere ferie og længere arbejdstid for at betale for deres forældres liv på efterløn. En helt urimelig situation, som ingen politiker med respekt for sig selv bør lægge navn til,” siger Anders Samuelsen.
Liberal Alliance har tidligere foreslået at stoppe tilgangen til efterløn med det samme og udbetale de erstatninger, som de tilmeldte til ordningen har krav på.
”Selv med Arbejdsmarkedskommissionens forslag om en opstramning allerede fra næste år, skal vi være mere end heldige, hvis vi kan holde det danske velfærdssamfund flydende. Det eneste fornuftige vil være at stoppe tilgangen til efterlønnen her og nu. Vi kommer alligevel til det på det et senere tidspunkt, så det vil også være mest retfærdigt i forhold til de unge, som med garanti aldrig vil få en krone i efterløn, når de kommer dertil i deres liv,” siger Anders Samuelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *