Roadpricing er røde skatter

Oprettet 03/12/2008 – 15:17

”Det er røde skatter, og det bliver sindssygt bureaukratisk.”
Liberal Alliance kasserer ideen om at indføre kørselsafgifter. Den politiske ordfører Anders Samuelsen giver ikke en døjt for den grønne fernis, tilhængerne smører roadpricing ind i.
”I realiteten vil man gøre det så dyrt for folk at tage bilen på arbejde, at de bliver nødt til at vælge en dårligere og langsommere måde at komme frem og tilbage på. Det er pisk til borgere, der i forvejen slider og slæber og betaler mere end rigeligt i skat som det er,” siger Anders Samuelsen.
Liberal Alliance kan ikke se andre forklaringer på V og K’s nye interesse for vejafgifter, end at man mangler penge til flere offentlige udgifter.
”Roadpricing er og bliver en skat på folk, der går på arbejde. Med den ene hånd deler man kørselsfradrag ud, og med den anden vil man opkræve vejafgifter. Man bliver helt tummelumsk af al den omrokering med borgernes penge, som staten i stedet for burde lægge tilbage til dem, der har tjent dem,” siger Anders Samuelsen.
Liberal Alliance foreslår, at regeringen tænker i gulerødder frem for pisk.
”I stedet for at indføre nye skatter kunne man belønne dem, der vælger at køre flere sammen med et fradrag, man kunne som i andre lande give forkørselsret i busbaner og overhalingsbaner til biler med mere end to personer. Hvorfor dog piske folk, når man kan belønne dem. Det er da så uliberalt som noget” siger Anders Samuelsen.
Anders Samuelsen har meget svært ved at forestille sig, at Liberal Alliance vil støtte en trafikplan, som kommer til at indeholde nye skatter til danskerne.
”Lad os nu investere milliarderne fornuftigt i nye veje, broer, tog og skinner og så glemme alt om at indføre nye skatter. Til foråret skal vi i gang med den omvendte øvelse, at sætte skatterne ned. Dér synes jeg regeringen skylder et offensivt udspil,” siger Anders Samuelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *