SF: DF-populisme bremser ikke unge kriminelle

Oprettet 07/10/2008 – 11:39

Retsordfører Karina Lorentzen støtter klare sanktioner over for unge kriminelle men 12-årige skal ikke i fængsel som foreslået af DF efter tv-program
Retsordfører Karina LorentzenSF’s retsordfører Karina Lorentzen har kun hovedrysten tilovers for DF’s forslag om at sænke den kriminelle lavalder, som partiet netop har genfremsat efter afsløringer i TV 2-program af generaliebladet for den dreng, der tævede en mand til døde i Aalborg og filmede handlingen med sin mobiltelefon.
”DF’s forslag forsøger at slå politisk plat på en enkeltstående og meget væmmelig sag, og det eneste, jeg er enig med DF i, er, at jeg også er chokeret over, at en dreng kan nå op på 15 kriminelle forhold og dermed være meget langt ude, uden at der er blevet grebet alvorligt ind. Men dér stopper enigheden også”, understreger Karina Lorentzen, som under ingen omstændigheder vil være med til at sætte 12-årige børn i fængsel, men hun går helt ind for, at der skal sættes stærkere ind.
”I dette tilfælde skulle der have været grebet kraftigt ind over for drengen for flere år tilbage – både for hans egen skyld og for samfundets skyld. I stedet ser det ud til, at han har fået lov til at komme længere og længere ud og blive mere og mere kriminel. Hvis man havde grebet fat i drengen, og f.eks. havde anbragt ham uden for familien, inden han for alvor blev voldsom, kunne den forfærdelige sag fra Aalborg måske have været undgået”, siger Karina Lorentzen, som mener, at Dansk Folkeparti overhovedet ikke er interesseret i at knække kurven for ungdomskriminalitet.
”DF’s forslag handler om at skamride en stemning omkring en særlig væmmelig sag – det handler ikke om at finde ud af, hvad der virker. For så havde DF ventet til arbejdet fra Ungekommissionen var færdigt. Ungekommissionen sidder jo netop nu og gennemarbejder området”, siger Karina Lorentzen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *