SF: Også Sander må på med det grønne arbejdstøj

Oprettet 10/10/2008 – 01:38

”Det er simpelthen ikke godt nok, at Danmark kun ligger nummer 25 på den globale rangliste over de mest miljøvenlige lande. Og det er derfor på høje tid, at vi som politikere gør vores for at få de danske virksomheder til at arbejde proaktivt med at sætte gang i flere grønne it-løsninger,” udtaler SF’s it-ordfører Hanne Agersnap.
Udtalelsen kommer efter, at en artikel i Computerworld i dag har meddelt, at Danmark placerer sig på en 25. plads i The Environmental Performance Index for 2008, der udarbejdes af Yale og Columbia University. På samme liste placerer både Sverige, Norge og Finland sig inden for top fire.
”Jeg er fuldstændig enig med Formanden for Danmarks eksportråd, Henning Dyremose, som iflg. Computerworld mener, at Danmark kan gøre det endnu bedre på den grønne front, og at grøn it skal bringe Danmark til tops”, lyder det fra Hanne Agersnap.
”Derfor arbejder jeg ihærdigt på at få videnskabsminister, Helge Sander, til at tage med på besøg i en virksomhed, hvor man har implementeret grøn it, så vi kan se på hvilke incitamenter, der kan fremme ideudvikling og investeringer i grøn it.
Jeg er overbevist om, at hvis Helge Sander vil bruge noget af sin tid på at komme ud på nogle arbejdspladser i den virkelige verden, vil det være et grønt vink til de danske it- virksomheder om at tænke miljøhensyn og CO2-nedsættelser ind i branchen”, siger Hanne Agersnap.
”På det kommende klimatopmøde i København i 2009 vil der være en enestående chance for presseomtale og eksponering af grøn it. Derfor bør dette område have ministerens særlige bevågenhed.
Netop derfor er det også vigtigt, at videnskabsministeren – forud for klimatopmødet – gør alt for at inspirere de danske virksomheder til at satse på grøn it, så Danmark også kan få en andel i det grønne guld, der bare ligger og venter på, at Danmark virkelig begynder at træde i grøn it-karakter”, slutter Hanne Agersnap.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *