SF vil sikre fribyer for forfulgte forfattere

Oprettet 21/10/2008 – 12:09

Når rådmanden for kultur i Århus, Flemming Knudsen (S), i dag opfordrer kulturminister Carina Christensen til at sikre statsstøtte til friby-ordningen for forfulgte forfattere, bør hun lytte efter, mener SFs kulturordfører Pernille Frahm.
”Hvis friby-ordningen skal blive en succes, må staten bidrage på lige fod med kommunerne”, siger SFs kulturordfører Pernille Frahm, der varmt støtter Flemming Knudsens opfordring til kulturministeren om statsstøtte til friby-ordningen, så Århus kan tage imod forfulgte forfattere.
”Jeg fremførte allerede ved førstebehandlingen af loven om fribyer, at man ikke kunne lade kommunerne hænge på regningen alene, fordi det ville koste kommunerne ca. en million pr. forfatter. Derfor forventede jeg ikke, at ordningen ville gavne mange forfattere og virkeligheden har vist, at den ikke er kommet til at gavne én eneste. Men da vi vedtog ordningen nægtede den daværende kulturminister at se problemet i øjnene. Carina Christensen bør have mere realitetssans og finde midler, så kommunerne kan give forfulgte forfattere de fribypladser, de gerne vil give dem!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *