Snigpremiere på Video-On-Demand skal teste nyt filmvindue

Oprettet 16/09/2010 – 17:50

Filmdistributøren Scanbox Entertainment Denmark og kabel-tv-selskabet YouSee er gået i samarbejde om et forsøg med at lade spillefilm få snigpremiere på Video-On-Demand. Forsøget skal undersøge, om det er muligt at udvikle et nyt vindue for digital udlejning af film, som først efterfølgende er tilgængelig på DVD og BluRay.
Den første film, der således får snigpremiere på Video-On-Demand, er den britiske Streetdance, som fra på lørdag 18. september kan lejes hos YouSee Cinema og TDC Film. Det er syv uger, før filmen kommer til salg og leje på DVD.
Traditionelt har filmmarkedet opereret med flere premiere-tidspunkter, hvor biograferne altid har været det første, efterfulgt af DVD, Video-On-Demand og endelig tv. Den stigende interesse for digital udlejning her betydet, at DVD- og Video-On-Demand-premieren hos de fleste filmdistributører er slået sammen, mens det er nyt, at Video-On-Demand med en snigpremiere rykker forbi DVD.
Flere filmdistributører oplever, at det er svært at få plads til de mindre og mellemstore film på biografmarkedet. Tanken er at se, om digital distribution kan blive et alternativt premierevindue, der kan skabe interesse for disse film på DVD-markedet på samme måde, som biografpremieren skaber interesse for de store spillefilm.
Filmen Streetdance er en udløber af det britiske tv-show Britains Got Talent. Ved premieren i maj i år røg filmen direkte ind på førstepladsen på de britiske biografhitlister foran Hollywood produktioner som Prince of Persia og Robin Hood. Filmen har i øvrigt et dansk islæt i form af danser og skuespiller Stephanie Nguyen, der bl.a. har medvirket i flere danske musical.
Ca. 90 pct. af landets husstande har i dag en bredbåndsforbindelse, der gør det muligt at leje og se film på en computerskærm. Der ud over har ca. 300.000 husstande med YouSee kabel-tv eller TDC Home Trio umiddelbart adgang til at leje film i høj kvalitet via tv-apparatet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *