Styrk regionerne!

Oprettet 28/01/2009 – 13:50

Det er usagligt at ville nedlægge regionerne på den baggrund som Per Tærsbøl (K) foreslår. Regionerne har lavet nogle sygehusplaner som regeringen bare har kørt henover. SF vil i stedet give regionerne ret til at udskrive skat og nedsætte stående udvalg. Regionerne har en demokratisk legitimitet, og nu skal vi reelt gøre dem arbejdsduelige. Regeringen binder dem i dag på hænder og fødder.
Helsingørs konservative borgmester Per Tærsbøl har sendt et brev til 3 ministre hvor han opfordrer til at nedlægge regionerne.
Flemming Bonne, kommunalordfører for SF, mener i stedet, at regionernes afgørelser skal respekteres og ikke underkendes af regeringen som de bliver på sygehusområdet. Regionerne har en direkte demokratisk legitimitet som regeringens ekspertudvalg ikke har:
”Regionerne har lavet nogle sygehusplaner som regeringen bare har kørt henover. Regionerne består af folkevalgte politikere, der har været i dialog med borgerne om sygehusplanerne, så at kritisere regionerne for håndteringen af sygehusplanerne som Tærsbøl gør, er at skyde skylden på de forkerte”, siger Flemming Bonne.
”Samtidig er Tærsbøls kritik af regionernes håndtering af udbuddet af ambulancekørsel helt forkert. Det er jo regeringen, der med nogle helt urealistiske udbudsregler har gjort det umuligt for regionerne at træffe en fornuftig beslutning i første omgang”, mener Flemming Bonne.
SF mener derfor at regionerne skal have ordentlige arbejdsbetingelser før vi skoser dem for ikke at varetage deres opgaver ordentligt. Du kan ikke først binde deres hænder på ryggen, og så derefter kritisere dem for ikke at gøre deres arbejde godt nok. Det er simpelthen hverken sagligt eller retfærdigt.
SF kunne godt få den mistanke at Tærsbøls iver efter at give regionerne dødsstødet reelt bunder i at de konservative ikke formår at slå igennem i regionerne, og det derfor af partitaktiske årsager ville være bedst fra en konservativ borgmesters synspunkt at nedlægge dem.
”Jeg mener i stedet at vi skal sejle regionerne udenom de store isbjerge og så fylde dem med flere opgaver af reelt indhold, så de bliver levedygtige og mere arbejdsduelige. Vi skal give dem:
– Ret til at nedsætte stående udvalg, så de kan arbejde i dybden med sager og projekter, der kommer borgerne til gode.
– Ret til at udskrive skat – Det ansvarliggør regionspolitikkerne.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *