TV 2-programmer på vej til udlandet

Oprettet 11/03/2009 – 15:51

Både TV 2s populære reportageserie “Alarm 112” og faktasuccessen “Klamphuggerne” er på vej til udlandet.
I Danmark skal dårlige håndværkere tage sig i agt for Michèle Bellaiche, og nu skal klamphugger-håndværkere i den store verden også snart kigge sig over skulderen. Programformatet “Klamphuggerne” er nemlig på vej til Norge, Sverige og USA.
– Norge, Sverige og USA har købt optioner på formatet og er i gang med for-produktionen. De er meget interesserede og positive, og jeg er da optimistisk i forhold til et salg af formatet, siger Jan Salling, der er Head of Sales i Nordisk Film TV World.
Glæden bliver ikke mindre af, at der også er stor interesse fra resten af verden, og af at formatet “Klamphuggerne”, som TV 2 har udviklet i samarbejde med Nordisk Film, egentlig først bliver præsenteret på tv-messen MIPTV i Cannes i starten af april.
Også “Alarm 112” er på vej til at indtage Norden. “Dejligt, kvalitativt og nordisk” er nogle af de rosende ord, som har ført til, at de danske udsendelser snart bliver vist i Norge, Sverige og Finland.
– Der er et massivt udbud af blå blink-programmer fra specielt USA, og derfor er det endnu mere imponerende, at interessen er så stor. Men det handler om, at identifikationen hos de nordiske tv-seere er meget større, når det sker i Danmark, og så kommer man lige et lag dybere i “Alarm 112”, fordi man også får historien om redderne og ofrene og deres pårørende, siger Jan Salling, der også har “Alarm 112” med til MIPTV.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *