Tysk elbil kører over 1.600 km på én opladning

Oprettet 16/08/2011 – 12:06

En tysk elbil satte ny verdensrekord, da den formåede at køre 1.631,5 kilometer på en enkelt opladning
I 36 timer og 12 minutter kørte den lille elbil Bosches 2.945 meter lange testbane i Boxberg. Fire chauffører skiftedes til at køre bilen, men bilen kunne nøjes med én opladning på ét 14 litium-kobolt-batteri. I alt tilbagelagde elbilen 1.631,5 kilometer før den løb tør for strøm. Det skriver ing.dk.
Den hidtidige verdensrekord blev sat af en japansk bil. Den nye rekord er mere end 600 km over den japanske rekord, men hvor den hidtidige rekord blev sat med 50 kWh oplageret energi i batterierne, så kunne Schluckspecht E nøjes med 23 kWh. Gennemsnitshastigheden var 45 km/h mod japanernes 50 km/h.
Batterier rundt om chaufføren
Elbilen er udviklet på Universitet i Offenburg i samarbejde med Frauenhofter Instituttet. Rekorden er blandt andet opnået med et ekstremt aerodynamisk karosseri, elmotorer placeret i hjulnav og et optimeret batterikontrolsystem.
Ligeledes er placeringen af batterierne speciel i forhold til de fleste andre elbiler. Normalt vil man nemlig placere batterierne under motorhjelmen under gulvet i førerkabinen eller i bagagerummet, hvor de traditionelle benzinmotorer ligger. Men Schluckspecht E’s batteripakker er placeret på hver sin side af føreren som to langsgående bjælker.
Schluckspecht E har tidligere vist imponerende distancer. Allerede ved sidste års South-African Solar Challenge formåede den at køre 626,6 kilometer i almindelig trafik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *