Uansvarligt at spare på børnene

Oprettet 02/02/2009 – 17:12

2009 bliver spareår for børn i Danmark. Stik imod, hvad regeringen har lovet, sparer landets kommuner på folkeskoler og børnepasning.
2009 bliver et spareår for børn i Danmark. Stik imod, hvad regeringen har lovet, sparer landets kommuner 0,7 procent på folkeskolerne og 1,8 procent på børnepasningsområdet.
Det fremgår af KL’s budgetoversigt for 2009. Besparelserne skyldes den alt for stramme ramme for serviceudgifter, som regeringen har pålagt kommunerne at overholde. Socialdemokraterne har derfor kaldt finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) og velfærdsminister Karen Jespersen (V) i åbent samråd, tirsdag den 3. februar kl. 13.00, hvor de skal forklare regeringens nedskæringspolitik.
– Vi ved alle, hvor vigtigt det er, at vore børn får den bedst tænkelige omsorg, pasning og undervisning, og hvor katastrofalt det kan blive for fremtiden, hvis vi sparer på netop folkeskoler og børnepasning. Regeringen må derfor slippe jerngrebet om kommunernes økonomi og undermineringen af kernevelfærden, siger Rasmus Prehn, kommunalordfører for Socialdemokraterne.
Samrådet er åbent for alle, men der vil være et begrænset antal tilhørerpladser.
Samrådsspørgsmålene er stillet af socialdemokratiets kommunalordfører Rasmus Prehn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *