Ungarn må gribe ind mod dyremishandling efter Camres mellemkomst i sag om plukning af levende gæs

Oprettet 13/03/2009 – 17:17

Dansk Folkepartis medlem af Europaparlamentet, Mogens Camre, har rejst sagen om plukning af levende gæs, som blev afsløret af et svensk tv-program og siden omtalt i danske medier, over for EU-kommissionen.
EU-kommissionen har svaret, at de ungarske myndigheder nu bliver bedt om at sørge for, at dyremishandlingen bliver standset.
– Jeg er godt tilfreds med, at EU-kommissionen for en gangs skyld har vist vilje til at gribe ind over for systematisk dyremishandling. EU-kommissionen fastslår, at praksissen med at høste dunfjer fra levende gæs ikke er forbudt i henhold til fællesskabslovgivningen, men det må først ske, når fjerene er klar til fældning og det, der sker i den konkrete sag, er dyremishandling, siger Mogens Camre.
På baggrund heraf har Kommissionen anmodet de ungarske myndigheder om at oplyse resultaterne af den inspektion, som skal ske på farmene.
– Dyrevelfærd står normalt ikke højt nok på dagsordenen i Europa Parlamentet. Det er et område, som kun ganske få parlamentarikere interesserer sig for, og dyrenes velfærd optager ikke meget af eurokraternes tid. Derfor er det godt at kommissionen tager affære i denne sag, fastslår Mogens Camre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *