Utraditionel fusion af klassisk og elektronisk musik i VEGA

Oprettet 18/12/2012 – 14:00

Utraditionel fusion af klassisk og elektronisk musik i VEGA
VEGA og Earunit præsenterer en anderledes, unik koncertoplevelse, hvor electronica og ambient møder klassisk musik. Det sker, når electronica-musikeren Frank Bretschneider (DE) og klassisk komponist Ejnar Kanding (DK) sammen med ensemblet Contemporánea går på scenen i Lille VEGA den 28. februar.
Hvad sker der, når den tyske electronica-tradition møder en klassisk uddannet komponist? Til denne koncert i Lille VEGA kan man opleve det unikke resultat af samarbejdet mellem to komponister fra to forskellige musikalske traditioner, en symbiose af to udtryk – noget tredje og ikke før hørt.
Ensemble Contemporáneas musikere på basklarinet, violin, kontrabas og slagtøj høres i samspil med computerens surround-klange (MaxMSP real-time processing).
Den tyske electronica-kunstner Frank Bretschneider og komponist Ejnar Kanding har i fællesskab komponeret musikken, som fremføres live af ensemble Contemporánea, og som det danske pladeselskab Dacapo lancerer ved denne koncert. Det er et unikt møde mellem electronica og elektroakustisk musik.
Bretschneider (aka. Komet) er en af de vitale aktører i det globale elektroniske netværk og en nøglefigur i det berømte label Raster Noton. Han er kendt for sin præcise klang, komplekse, sammenvævede rytmiske strukturer og sit minimale, strømmende udtryk. Kanding, som er Contemporáneas leder, har specialiseret sig i at komponere for akustiske instrumenter i samspil med computerens mange klanglige muligheder. En musik der spænder fra det skrøbeligt enkle til komplekse teksturer i farverige spejlverdner.
Genremæssigt bevæger vi os ved denne koncert i grænselandet mellem electronica, micro minimalism, glitch, electronic listening music (ELM) og klassisk musik. Et område, der også bevandres af navne som Autechre, Burial, Fennesz samt Alva Noto alias Carsten Nicolai, som i sin tid startede Raster Noton sammen med Bretschneider.
Program
Første sæt (50 min.):
A different Kind of Tension (2012), slagtøj solo, UROPFØRELSE
Difficult shapes & Passive rhythms (2007), Bretschneider remix af orkesterværk af Kanding
Auxiliary Blue (2008), ensemble Contemporánea
Andet sæt (35 min.):
Frank Bretschneider: Kippschwingungen (2012)
Medvirkende: Helianne Blais (violin), Irina-Kalina Goudeva (kontrabas), Fritz Gerhard Berthelsen (basklarinet), David Hildebrandt (slagtøj), Ejnar Kanding (real-time processing), Frank Bretschneider (electronics).
Fakta om koncerten:
Bretschneider & Kanding, Contemporánea + release party med Dacapo Records
Torsdag 28. februar kl. 21
Lille VEGA, Enghavevej 40, 1674 Kbh. V
Pris: 150 kr. + gebyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *