Uværdig dansk Guantanamo-holdning

Oprettet 03/02/2009 – 17:50

Den danske regering har gjort det helt klart, at den ikke er interesseret i en europæisk aftale om at aftage nogle af Guantanamo-fangerne. Derfor sætter Radikale Venstres spidskandidat til Europa-Parlamentet Sofie Carsten Nielsen sin lid til, at EU nu kan enes om at hjælpe præsident Obama med at lukke symbolet på Bush-administrationens umenneskelige politik.
“Mens lande som Tyskland og Sverige er åbne for et samarbejde med præsident Obama, har den danske regering fralagt sig ethvert ansvar og kalder det amerikanernes eget problem. I syv år har Anders Fogh-regeringen stået skulder ved skulder med USA og George Bush. Nu nægter man så at hjælpe en lille gruppe fanger, der ikke kan vende hjem på grund af frygt for tortur. For en danske regering, der bryster sig af at føre en aktivistisk udenrigspolitik, er det både småligt, indskrænket og visionsløst,” siger Radikale Venstres spidskandidat til Europa-Parlamentet Sofie Carsten Nielsen.
Guantanamo står på dagsordenen både i dag og i morgen i EU-Parlamentet, hvor parlamentsmedlemmerne og EU-Kommissionen diskuterer EU-holdningen til Guantanamo-fangerne.
“Jeg håber, at Europa-Parlamentet nu vil påtage sig ansvaret for at hjælpe denne lille gruppe fanger. Det er uværdigt, at Danmark ikke ville gå forrest i en håndsrækning til præsident Obama. Mængden af eventuelle fanger er til at overskue, så selvfølgelig bør Danmark og EU modtage nogle af Guantanamo-fangerne,” siger Sofie Carsten Nielsen og fortsætter:
“Danmark har nemlig muligheden for, sammen med vores EU-partnere at vise, at Europa er en partner, som USA med god grund kan vende sig mod for at løse klodens sikkerhedspolitiske udfordringer. Hvis Danmark nægter, ville det for alvor udstille, hvordan Danmarks støtte til Bushs terror-krig, var en støtte til Bush, og ikke til USA.”
EU-Parlamentet stemmer onsdag om, hvorvidt EU skal modtage frigivne Guantanamo-fanger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *