Våbenstrøm ude af kontrol

Oprettet 23/02/2009 – 16:52

SF vil have strammet op på grænsekontrol og internationalt samarbejde for at stoppe strømmen af illegale våben til Danmark.
”De endeløse skyderier i København viser, at det er alt for let at få adgang til skydevåben i Danmark. I dag er der kun 10 toldere til at kontrollere hele grænsen mellem Danmark og Tyskland, og derfor må skatteminister Kristian Jensen sørge for, at der kommer flere mand på opgaven”, udtaler SFs ordfører for våbenkontrol, Pernille Frahm.
Pernille Frahm vil samtidig have sat blus på det internationale samarbejde omkring våbenkontrol, som hun mener har ligget alt for stille i mange år.
”Problemet med de mange håndvåben kan ikke løses på det nationale plan alene. Jeg vil samtidig opfordre udenrigsministeren og forsvarsministeren til at arbejde for, at der kommer en langt stærkere kontrol med lette håndvåben i EU. Det er dybt uansvarligt. at vi ikke er langt mere opmærksomme på den fare, der ligger i de mange ukontrollerede håndvåben”, udtaler Pernille Frahm og fortsætter:
”En aftale bør omfatte pligt til vidtgående registrering og overvågning af håndvåben. Håndvåben skal opbevares sikkert bevogtet og alle håndvåben skal følges via registreringer fra vugge til grav. Desuden skal betingelserne for at få tilladelse til at have skydevåben skærpes. Det er i dag for let at stjæle og indsmugle våben, og så længe vi ikke får løst det problem, vil våbenstrømmen til bandekrige mv. fortsætte”, slutter Pernille Frahm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *