Vækstpakke skal være klimarigtig

Oprettet 22/01/2009 – 12:07

Gennemfør forbedringer af jernbanen, anlæg cykelstier og invester i trafiksikkerhed. Vækst kommer ikke kun af vejprojekter, mener SF.
”SF er helt enige i, at vi har brug for en vækstpakke. Men hvorfor satse ensidigt på veje, når mange andre projekter vil være lige så gavnligt for beskæftigelsen og desuden bidrage til at nedsætte CO2-udslippet. Man kan meget hurtigt begynde at anlægge cykelstier, gennemføre en række forbedringer af jernbanen, investere i trafiksikkerhed gennem sortpletbekæmpelse for at nævne nogle” siger SF trafikordfører Pia Olsen Dyhr og fortsætter
”Desværre er det ikke kun i bygge-anlægssektoren, at arbejdsløsheden stiger. Vi har også set en foruroligende stigning i arbejdsløsheden for ufaglærte. Her vil jeg pege på SF’s forslag om et statsligt tilskud til busdriften på 300 mio. kr., som blandt andet vil skabe mange job til buschauffører.”
”Den stigende arbejdsløshed er et alvorligt problem, som kræver en politisk indsats, men det må ikke blive en dårlig undskyldning for at gennemføre vejprojekter, som der ikke er brug for, og som vil forværre klimaproblemerne,” siger Pia Olsen Dyhr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *