Valgsvindel i Hviderusland

Oprettet 30/09/2008 – 14:27

Valget blev, som forventet af oppositionen, endnu en magtdemonstration!
Hanne Agersnap Holger K. Nielsen
Holger K. Nielsen, SF, medlem af Folketingets Udenrigspolitiske Nævn, og udenrigspolitisk ordfører, Hanne Agersnap, SF, udtaler deres protest mod valgsvindelen i Hviderusland, og deres støtte til den demokratiske opposition i Hviderusland, som gik på gaden efter det såkaldte valg søndag den 28. september.
”OSCE’s udsendte valgobservatører har oplyst, at valget ikke lever op til de krav OSCE stiller for at kalde et valg demokratisk, selv om der har været tale om bittesmå forbedringer siden sidste valg. Afstemningen forløb over 5 dage, og der var dokumentation på internetbaserede medier, bl.a., for, at valgurner kunne åbnes, og dermed give adgang til valgsvindel”, oplyser Holger K. Nielsen og Hanne Agersnap.
”Det er beskæmmende, at ingen fra opposition blev valgt til det parlament, der nu udelukkende består af Lukasjenkos håndplukkede folk, hvilket betyder, at ethvert håb om at indføre demokrati – ”step by step” – er slukket.
På forhånd havde Lukasjenko indført en medielov, som gjorde det umuligt for oppositionen at komme til orde. I valgkommissionen var repræsentanter for oppositionen stort set udelukket, oppositionen udgjorde her 0.07 %”, siger Hanne Agersnap.
”Aleksandr Lukasjenko fornægter sig ikke som Europas sidste diktator på nu 14. år. Han styrer domstole, medier og økonomien med metoder, der minder om Sovjetunionens dage, ligesom hviderussiske kritikere fængsles og fyres. Deres børn og aktivister i en fantasirig ungdomsbevægelse smides ud fra universiteterne.
Oppositionen har været udsat for intimidering og trusler, har fået nægtet adgang til opstilling, og, har manglet mulighed for valgkampagne ioffentligheden.
Derfor blev valget – som forventet af oppositionen – endnu en magtdemonstration”, slutter Holger K. Nielsen og Hanne Agersnap.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *