Venstre i bande-panik

Oprettet 31/01/2009 – 14:18

Der er grund til bekymring for sikkerheden i de store byer, hvis Venstre får held til at gennemføre deres panik-forslag efter endnu en uge med skyderier i København. Den radikale retsordfører Morten Østergaard kalder forslagene forældede og ineffektive.
“At Dansk Folkeparti står klar med endnu et perleforslag om udvisning er ikke overraskende. Men at Venstre er gået i panik over manglende resultater af regeringens retspolitik er mageløst,” siger Morten Østergaard og påpeger, at hvis gerningsmanden bag drabsforsøget mod Brian Sandberg ikke har dansk pas, så risikerede han i forvejen udvisning – og det afskrækkede ham jo altså ikke.
“Det er muligt at Venstre og Dansk Folkeparti er mere vilde med rockere end bander, men vi ønsker effektive tiltag, der afslutter konflikten. Venstre vil tvinge politiet til at mandsopdække alle rockere, selv om det er håndlangerne, der skyder. Politiet skal bruge sine ressourcer effektivt og ramme rockere og bander, hvor det gør ondt, nemlig på deres kerneforretning: Narkohandel. Og så skal vi have sat prop i tilgangen til bander og supportgrupper. Det er ikke politiet, men kommunerne og SSP, som skal prioriteres. Ellers sætter problemerne sig fast,” siger Morten østergaard.
Også Venstres forslag om udvidede visitationszoner får knubbede ord med på vejen: “Kim Andersen afslører sin uvidenhed. København har siden september, formentlig på kant med loven, været en stor visitationszone. Og det har som bekendt ikke forhindret op til flere skudepisoder i København. Det er et panikforslag på panikforslag. Og det virker ikke!” siger Morten Østergaard.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *