Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

VM i Kano og Kajak Maraton skal også indeholde kulturelle oplevelser

Vejen Kommune

hero image

Pressemeddelelse – 10 Januar 2023

Kulturelt Samråd støtter kulturelle sideevents til VM i Kano og Kajak Maraton 28/8-3/9 med op til 10.000 kroner. Det gør de for at bakke op om folkefesten omkring eventen og for at give kulturlivet en chance for at vise, hvad det har at byde på.

Når VM i Kano og Kajak Maraton foregår i sensommeren, er det naturligvis vandsporten, der er i fokus. Men rundt om skal der skabes et væld af sideevents, der skal være med til at gøre oplevelsen endnu bedre.

”Vi i Kulturelt Samråd glæder os over, at der kommer så stor en event som VM til Jels. Det vil vi gerne understøtte ved at give vores kulturliv muligheden for at være med i form af kulturelle sideevents, der giver publikum til VM endnu flere oplevelser. Det kunne for eksempel være amatørbandet, der gerne vil spille sin egen musik, kunstforeningen, der vil lave en kreativ workshop eller en udstilling. Det kunne være teaterforestillinger eller udklædte karakterer – vikinger var oplagte – der går rundt blandt folk og skaber stemning. Man kunne også forestille sig historiefortællinger, historiske vandringer eller skattejagt, en danseworkshop eller noget helt andet, ” fortæller Lone Houmann Holst, formand for Kulturelt Samråd i Vejen Kommune.

Synlighed for kulturlivet
”Vi sætter nogle af vores midler til uddeling på spil, fordi vi ser det som en mulighed for, at kulturlivet i kommunen kan få noget synlighed ud af at være med. Kulturlivet kan vise tilbud over for et andet publikum end dem, de plejer at nå ud til. Vi mener også, at kulturen kan give et løft til oplevelserne omkring VM, så vi får den bedst mulige event, der giver folk ude fra et godt indtryk af vores område, så de måske også får lyst til at komme igen”, begrunder Lone Houmann Holst.

Søg om støtte til kulturevents til VM
Man kan søge om støtte op til 10.000 kr. hos Kulturelt Samråd til kulturelle sideevents til VM. Man skal have tilhørsforhold til Vejen Kommune, og eventen skal være af kulturel karakter. Ansøgningsfrist 1. marts. Ansøgning gennem www.vejen.dk/vmkultur. Man skal lige vende sin idé, før man sender ansøgningen for at sikre, at idé, tid og sted passer ind i programmet. Kontakt står på hjemmesiden.

Puljen til større sideevents
Har man en idé til en større event, der heller ikke nødvendigvis er af kulturel karakter, kan man søge puljen til aktiviteter ved VM i Kano og Kajak Maraton. Eventen skal kunne trække borgere og turister til området og være med til at skabe synlighed. Eventen skal binde an til VM-eventen og temaet Join The Vikings. Ansøgningsfrist 1. februar. Ansøgning gennem www.vejen.dk/vmpulje

Billedet er fra DM i kano og kajak, som blev afholdt ved Jels Sø sommeren 2022.

Besøg newsroomet

Vejen Kommune har en unik, geografisk beliggenhed i hjertet af Syddanmark. Motorvej E20 løber gennem kommunen og giver ligesom togstationerne i Vejen, Brørup og Holsted en fantastisk infrastruktur med en nem adgang til resten af landet.

Vejen Kommune er kendt som en erhvervsvenlig kommune med hovedvægten på virksomheder indenfor fødevareproduktion, transport og byggeri. Vi har desuden et af landets største idrætsanlæg, liga speedway, to af landets ældste højskoler samt et aktivt kultur- og foreningsliv. Det er også oplagt at snøre løbe- og vandreskoene eller hoppe på mountainbiken og opleve områdets skønne natur.

Vejen Kommune

Relateret media

File format .jpg (2,13 MB)

Pressekontakt

Lone Houmann Holst

lh.51holst@gmail.com

Charlotte Thomsen

ct@vejen.dk

Matilde Kyllesbech Brixen

matbr@vejen.dk

Du modtager denne e-mail, fordi du følger Vejen Kommune på Mynewsdesk. Hvis du vil stoppe med at modtage opdateringer fra Vejen Kommune klikker du her. For at lære mere om, hvordan vi bruger dine personlige oplysninger, læs venligst vores Privacy Policy.For at få mere at vide om, hvordan dine personlige data bruges af ejeren af ​​det newsroom du følger, og hvordan du kan udøve dine rettigheder, læs venligst Privacy Policy Contacts

Mynewsdesk
Sendt af Mynewsdesk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *