1.484.500 kr. til projekter fra puljen til kultur i hele landet

Oprettet 27/01/2009 – 13:40

860.000 KR. TIL PROJEKTER PÅ SJÆLLAND
Kulturminister Carina Christensen har besluttet at støtte to kulturprojekter på Sjælland med midler fra Puljen til kultur i hele landet.
* 800.000 kr. til samarbejdsplatformen KURS mellem 5 statsanerkendte museer i Region Sjælland. Projektet skal afprøve og udvikle nye samarbejds- og formidlingsformer.
* 60.000 kr. til et tværgående samarbejde mellem Helsingør, Gribskov og Hillerød kommuner om formidling af kunstneriske aktiviteter.
Carina Christensen udtaler: ”Jeg er stolt over at støtte to spændende projekter, som kan inspirere og motivere andre. Puljen til kultur i hele landet gør det muligt at yde støtte til relevante projekter og giver flere mennesker relevante kulturtilbud i lokalområdet. Jeg synes, at det er utrolig positivt, at Kulturministeriet er med til at støtte udfoldelsen af nye og spændende tværgående samarbejder om kultur.”
593.000 KR. TIL PROJEKTER I JYLLAND OG PÅ ANHOLT
Kulturminister Carina Christensen har besluttet at støtte fire kulturprojekter i Jylland og på Anholt med midler fra Puljen til kultur i hele landet.
* 400.000 kr. til Teater freezeProdutions scenekunstneriske fremstilling af den danske fotograf Jacob A. Riis liv og virkeliggørelse af den amerikanske drøm.
* 25.000 kr. til opsætning af forestillingen MultiKultiTango i samarbejde med en international teatergruppe for og med udviklingshæmmede på Sølundfestivalen.
* 85.000 kr. til ”Hesten der kom fra Havet”. En forestilling med en hest i fri dressur som undersøger forholdet mellem mennesker og dyr.
* 108.000 kr. til internationalt orienterede kunstbegivenheder på Anholt under overskriften ”Jorden ler af den der kalder et sted sit eget”.
Carina Christensen udtaler: ”Jeg er meget glad for at kunne støtte fire så spændende og nyskabende projekter. Puljen til kultur i hele landet gør det muligt at yde støtte til innovative og kreative projekter fra hele Danmark. Jeg synes, at det er utrolig positivt, at Kulturministeriet kan være med til at øge de kulturelle tilbud overalt i landet.”
31.500 KR. TIL ET PROJEKT PÅ BORNHOLM
Kulturminister Carina Christensen har besluttet at støtte et kulturprojekt på Bornholm med midler fra Puljen til kultur i hele landet.
Projektet ”Bridging Bornholm and Tasmania” er et internationalt tværfagligt designsamarbejde mellem keramikere og møbeldesignere. Projektet støttes med 31.500 kr.
Carina Christensen udtaler: ”Jeg er glad for at kunne støtte et projekt, der vil arbejde for en synliggørelse af det kvalitative, kunstneriske, forsknings- og uddannelsesmæssige niveau på Bornholm. Jeg ser meget frem til at se resultatet af det tværfaglige designsamarbejde mellem keramikere og møbeldesignere. Projektet er et glimrende eksempel på det blomstrende kulturliv, som findes rundt i hele Danmark.”
Puljen til kultur i hele landet
Puljen til kultur i hele landet støtter nyskabende og eksemplariske projekter i hele landet. Der uddeles 21 mio. kr. om året, en stor del af midlerne gennem kulturaftaler mellem Kulturministeriet og klynger af kommuner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *