2 måneders ekstra løn i bonus

Oprettet 17/06/2008 – 09:57

Medarbejderne hos Intelligent Systems får del i virksomhedens succes. Den jyske software-virksomhed har nemlig indført en bonusordning baseret på overskudsdeling. Det gør at medarbejdere, der har været ansat hele 2007 får en bonus, der svarer til to måneders ekstra løn.
Den lille software-virksomhed Intelligent Systems, der har hjemme i Hadsund og Århus, har netop afsluttet sit andet årsregnskab. Med et resultat efter skat på 1.324.340 kroner har det lille firma formået at overgå resultatet fra det første regnskabsår på 546.029 kroner. Samtidig har virksomheden indført et bonussystem baseret på overskudsdeling, der giver medarbejderne andel i virksomhedens gode resultater.
Resultatet før skat og medarbejderbonus er faktisk endnu bedre end resultatet på 1,3 millioner antyder. Med et resultat før skat på 1.778.863 kroner og en samlet medarbejderbonus på 407.488 kroner er det reelle resultat før skat på 2.186.351 kroner.
Bonussystemet er i princippet baseret på en tre-deling af overskuddet efter skat, hvor en del på 50% skal forblive i firmaet og sikre konsolidering, en del på 25% stilles til rådighed for aktionærerne, og en del på 25% udbetales til medarbejderne som bonus. Bonussen fordeles blandt medarbejderne i forhold til den løn, de hver især har fået i årets løb, så de medarbejdere der har været ansat hele året typisk får en større andel af bonussen end de som blev ansat i løbet af året.
Intelligent Systems besluttede for over et år siden at give medarbejderne andel i firmaets eventuelle overskud. ”Formålet med bonussen er at motivere medarbejderne til at gøre en ekstra indsats. Vi forsøger selvfølgelig at skabe motivation i hverdagen ved at give medarbejderne indflydelse og ansvar, spændende arbejdsopgaver og forhåbentlig ved at skabe en god arbejdsplads, hvor man både kan arbejde med hjertet og hjernen”, fortæller direktør og softwarearkitekt Niki Nicolas Grigoriou.
Intelligent Systems sætter medarbejdernes trivsel meget højt. Virksomheden, der udvikler software til ‘mission critical’ systemer indenfor industriel automatisering, satser på medarbejdere med stor erfaring og et meget højt kompetenceniveau. Det primære fokus ligger på højniveau software til automatisk materialehåndtering. Det er software, som f.eks. styrer og overvåger automatiserede varelagere og distributionscentre, bagagesortering i lufthavne, pakke- og post-sortering og automatiseret produktion i f.eks. fødevarevirksomheder.
”Vi arbejder udelukkende som konsulent- og projekt-hus. Det vil sige, at vi altid er underleverandør til andre virksomheder og arbejder med udvikling af deres produkter. Det betyder, at vi skal besidde et højt kompetenceniveau. Derfor har vi valgt kun at tage dygtige og erfarne folk ind. Vores eksistensberettigelse er, at vi er eksperter indenfor vores område, og at vi er en pålidelig underleverandør”, fortæller Niki Nikolas Grigoriou.
http://www.intelligentsystems.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *