2010 blev et stort charter år mod alle odds

Oprettet 30/12/2010 – 15:08

1,3 mio. danskere på charterferie i året der gik
Danskerne kom overraskende hurtigt på banen igen med køb af charterrejser efter finanskrise og en askesky, der kom på tværs, og 2010 blev et forrygende charter-år med ca. 75.000 flere danskere på charterferie i forhold til finanskriseåret 2009.
– Vi havde ikke turdet håbe på, at danskernes rejsekøb kom så hurtigt op på niveau igen ovenpå krisen. Det meste af charterbranchen har haft et rigtig godt år, og for Star Tour blev skolesommerferien i år den bedste i firmaets historie, både målt på antal kunder og indtjening, og det blev året mest positive overraskelse for os, mener Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.
Mest markante rejsetendenser i 2010
De mest markante rejsetendenser blandt de knapt 1,3 mio. danskere, der rejste på charterferie i 2010 blev all inklusive indkvartering, koncepthoteller for børnefamilier og ”forbudt for børn” hoteller for voksne par.
I løbet af hele 2010 fordelte flest charterrejsende sig således:
1 Spanien, inklusive De Kanariske Øer. Pæn stigning i antal gæster 2010
2 Grækenland. Lille fald i antal gæster 2010
3 Tyrkiet. Største stigning i antal gæster 2010
4 Egypten. Pæn stigning i antal gæster 2010
5 Bulgarien. Status Quo
Lys 2011 i sigte
Med en isnende dansk vinter bliver de sidste vinterrejser flået ned af hylderne så hurtigt, at Star Tour har været nødt til at sørge for ekstra fly til Tenerife og Lanzarote resten af vinteren. Sommersalget er også for alvor gået i gang i løbet af juledagene:
– At dømme ud fra tempoet i salget lige nu, vil jeg mene, at halvdelen af sommerrejserne er væk om halvanden måneds tid. Udsigterne for 2011 er således lyse og fine, og vi tror på endnu et stærkt charter-år, siger Stig Elling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *