5 nye friske farver

Oprettet 29/08/2008 – 14:59

PH 5 fylder 50 år. Louis Poulsen fejrer fødselsdagen ved at introducere PH 50, en specialudgave af den kendte lampe, som giver et friskt pust til interiøret.
Gennem fem årtier har PH 5 bevist sin unikke tilpasningsevne til alle former for interiører. Nu kommer 2008 udgaven PH 50 i fem helt nye farver, der giver nye indretningsmuligheder – uden at der er ændret ved Poul Henningsens formgivning eller de fine tanker bag lysbehandlingen
Hvor den klassiske PH 5 er mat i overfladen, har de nye PH 50 modeller en højglansoverflade, der sammen med de nye farver giver lampen sit nye look.
De friske farver hedder Chili Red, Mint Blue, Wasabi Green, Coconut White og Olive Black.
Mulighederne er utallige; bland farverne over spisebordet, skab enkle afstemte interiører med nye farvekombinationer, hæng lamperne i en klynge eller enkeltvis. PH 50 er en del af indretningen, hvad enten den er tændt eller slukket.
PH 5 så første gang dagens lys i 1958 på udstillingen »Glas, lys og farver« på Kunstindustrimuseet i København. PH 5 blev introduceret som en klassisk nyhed. Ingen vidste dengang at PH 5 en dag skulle blive selve synonymet for PH lampen.
PH 5 var resultatet af alle de erfaringer, Poul Henningsen havde gjort sig efter mere end 30 års forskning i belysning. I PH 5 kombinerede Poul Henningsen treskærmslampen og firskærmslampen og skabte dermed en pendel, der kombinerer et nedadrettet lys med et spredende rumlys.
PH 5 har i en årrække udelukkende kunne fås i hvid og grafitgrå, men blev oprindeligt lanceret i en række farvede versioner. Med introduktionen af de fem nye farver imødekommer Louis Poulsen en massiv opfordring fra markedet. Den nye PH 50 er på én gang klassisk og moderne og vil kunne tilføre mange interiører en frisk aktualitet
PH 50 leveres, i lighed med PH 5, med E27 fatning og kan således bestykkes med 1x23W TC-TSE eller 200W glødelampe.
Afblændingsringen er malet rød på indersiden for at sikre lysets varme tone, også når der anvendes sparepære

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *