AB Gruppen A/S – Andelsboliger i København sviner mest CO2

Oprettet 28/07/2011 – 14:07

Der er enorme mængder CO2 at spare i den danske boligmasse, og ifølge nye tal fra Boliga.dk er det især andelsboligforeningerne i København, der har et stort besparingspotentiale.
Danske huse og etageejendomme er blandt landets værste CO2-syndere. Derfor skal der sættes gang i renoveringsprojekter, som nedsætter boligmassens energiforbrug, og ifølge nye tal burde fokus især ligge på andelsboliger i København. De er nemlig de værste syndere, viser en optælling af 26.000 energimærker, som Boliga.dk har foretaget.
– Mange af de ældre andelsboligforeninger findes i København, og det er klart, at der er et stort besparingspotentiale i dem, men det kræver altså, at de går ud og investerer i de rigtige renoveringer, siger Casper Vestereng, der er kommunikationschef på Andelsportal.dk.
Cirka 36 procent af Københavns ejerboliger har et energimærke i en af de tre bedste kategorier, mens det kun er cirka 24 procent af andelsboligerne i hovedstaden, der er at finde i kategori A, B og C.
Uro på andelsboligmarkedet
Gennem hjemmesiden Energihjem.dk har det i et år været muligt for boligforeninger at få et gratis energitjek af deres ejendom. Rapporterne har vist, at der i de fleste ejendomme kan hentes hurtige besparelser ved for eksempel mindre isoleringer eller udskiftning af belysning.
Det er dog større renoveringer, der for alvor har indvirkning på en ejendoms energimærke, og ifølge Andelsportal.dk er det den store uro, der har præget andelsboligmarkedet, der er skyld i, at mange foreninger har sprunget de store energirenoveringer over.
– De fleste historier i medierne har handlet om farlige lån, der burde forbydes, konkurser i foreninger og andelsboliger, der ikke kan sælges, og derfor er der mange foreninger, der har holdt lidt ekstra fast på pengene og har udskudt projekter, som ellers stod til at skulle udføres i deres vedligeholdelsesplan, siger kommunikationschef på Andelsportal.dk, Casper Vestereng, der dog tror på, at foreningerne snart skyder gang i nogle af de større renoveringsprojekter.
– Der er i øjeblikket flere boliger til salg end nogensinde før, og derfor bliver et godt energimærke også et bedre salgsargument. Mange af Københavns andelsforeninger oplever, at deres andelshavere har problemer med at sælge, så jeg tror, at foreningerne vil prioritere et bedre energimærke højt for at gøre foreningens lejligheder mere attraktive, siger Casper Vestereng fra Andelsportal.dk.
Cirka hver fjerde andelsbolig i København har et energimærke i de tre dårligste kategorier E, F og G.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *