Alle skal søge digitalt fra 2012

Oprettet 10/08/2011 – 19:05

Ansøgere til landets universiteter skal allerede fra næste år søge digitalt. De unge har kompetencerne, så det er oplagt, at universiteterne går forrest på digitaliseringsfronten, mener videnskabsministeren.
– Søgning til universiteterne skal ske digitalt allerede fra næste år. Det er lettere og billigere for den enkelte ansøger, der derved slipper for besvær med porto og papir. Internettet er en så integreret del af unges hverdag, at jeg er overbevist om, at den eneste grund til, at nogle fortsat holder fast i papiransøgningsskemaerne, er, at det er blevet en vanesag, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.
I år søgte 48,7 procent af ansøgerne til de videregående uddannelser ind via den digitale tilmelding. De seneste år er der sket en stor stigning i antallet af digitale ansøgere. I 2009 var det 20,1 procent og i 2005 var det blot 2,6 procent.
I 2012 skal alle, der søger ind på en universitetsuddannelse pr. 5. juli, søge digitalt via optagelse.dk. Ansøgere, der søger inden 15. marts f.eks. kvote 2-ansøgere, udlændinge og unge med særlige behov, vil fortsat kunne søge ved at sende en fysisk ansøgning. Fra 2013 er planen, at denne gruppe ansøgere også skal søge digitalt.
– Universiteterne skal være en digital spydspids. Fra første ansøgning til sidste eksamen skal det være muligt at gøre alt digitalt. Jeg har derfor iværksat en række initiativer, som ser på, hvordan vi kan forbedre undervisningen, eksaminer, ansøgning og kommunikationen ved hjælp af de digitale muligheder. Der ligger et enormt potentiale, og det er oplagt, at universiteterne går forrest, da deres målgruppe – nemlig de unge – allerede har kompetencerne, siger Charlotte Sahl-Madsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *