Arbejdsmarkedskommissionen er i dag kommet med bud på,

Oprettet 29/09/2008 – 14:36

hvordan arbejdsudbuddet kan øges her og nu. Kommissionen foreslår blandt andet at lave efterlønsordningen om, hvilket Radikale Venstre støtter til fulde.
”Nu har vi hørt fra både Dansk Industri og Arbejdsmarkedskommissionen, at der er behov for at se på tilbagetrækningsalderen. Opgaven med at se på arbejdskraft er så vigtig, at vi må finde en løsning, hvis vi ikke skal ende med at stå i en rigtig dårlig situation, som for eksempel afskaffelse af nogle af danskernes dejlige fridage ,” siger Margrethe Vestager og fortsætter:
”Radikale Venstre foreslår derfor, at Velfærdsforliget får et eftersyn. Vi så gerne, at efterlønnen blev afskaffet, men mindre kan gøre det. Hvis vi over et par år hæver efterlønsalderen med to år, kan det løse halvdelen af den store udfordring. Der vil stadig være efterløn, men senere. Der er to store fordele ved det: Den ene er, at flere vil arbejde lidt længere. Den anden er, at det kan være begyndelsen til et reelt nyt syn på mennesker over 60 som aktive og modne mennesker, der godt kan bidrage på arbejdsmarkedet længere.”
”Hvis de andre partier ikke har mod på at se på efterlønnen, skal der findes på noget andet. Og et nej til at se på efterlønnen forpligter til at medvirke til andre løsninger. Radikale Ve nstre vil de gode løsninger – og ønsker altså at reagere før, vi kun står med dårlige valg – færre fridage, stigende skat eller mindre velfærd,” siger Margrethe Vestager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *