DF kalder transportministeren i samråd for at få nedsat ”vulkankommission”

Oprettet 17/04/2010 – 12:34

Dansk Folkepartis transportordfører Kim Christiansen kalder transportminister Hans Christian Schmidt (V) i samråd for at få belyst de transportmæssige konsekvenser af den islandske askesky, som pt. lammer al flytrafik i Nordeuropa med alvorlige økonomiske og menneskelige konsekvenser til følge. Kim Christiansen ønsker at få belyst transportministerens holdning til at få nedsat en ”vulkankommission” til vurdering af, hvordan vi i Danmark bedst garderer også mod det nuværende og fremtidige islandske vulkanudbrud, for at mindske de økonomiske såvel som menneskelige omkostninger ved dette.
”Billederne af det voldsomme vulkanudbrud i Island, der åbenlyst har taget os alle sammen på sengen, og det transportmæssige kaos som det har medført, bevidner til fulde, at vi straks må nedsætte en ”vulkankommission” bestående af trafikeksperter, der må udarbejde en strategi for at imødegå konsekvenserne af dette og fremtidige vulkanudbrud i Island. Jeg indkalder derfor transportminister Hans Christian Schmidt til samråd i Folketingets transportudvalg, for at bede ham nedsætte en vulkankommission,” siger Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen.
”Det har alvorlige økonomiske og derved også samfundsmæssige konsekvenser, når flytrafikken lammes. På sigt vil det kunne koste menneskeliv og føre til alvorlige problemer i områder af det danske rige, der er fysisk isolerede, som eksempelvis Færøerne, hvor man er afhængige af det danske sygehusberedskab og flytransport hertil af alvorligt syge. Endvidere kan vi ikke leve med, i tilfælde af et længerevarende islandsk vulkanudbrud, at skulle indstille flytrafikken i op til månedsvis, hvorfor vi straks både nationalt og internationalt må have udarbejdet en transportstrategi, der tager højde for det nuværende og fremtidige vulkanudbrud,” siger Kim Christiansen.
Kim Christiansen påpeger, at det kan blive nødvendigt at sætte nye standarder for, hvordan flyvemaskiner konstrueres, så de eventuelt vil kunne flyve i vulkansk aske, eller måske på sigt at investere i alternativer til flytransporten, hvis en ”vulkankommission” vurderer, at det er sandsynligt, at al flytrafik kan blive lammet i op til månedsvis i forbindelse med vulkanudbrud i Island.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *