DF: Sundhedsvæsnet skal tage bedre hånd om de sindslidende

Oprettet 11/03/2009 – 14:32

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, udtrykker efter gårsdagens tragiske dødsfald sympati med de pårørende til den afdøde soldat og de politibetjente, der blev sat på en urimelig opgave med at afhente et menneske i alvorlige psykiske vanskeligheder. Dansk Folkeparti forlanger, at regionerne får etableret flere sengepladser til de sindslidende og beder samtidig om, at der er sundhedsfagligt personale involveret, når sindslidende skal tvangsindlægges.
– Det er altid tragisk, når en sindslidende kommer så langt ud, at han griber til våben og bringer politifolks og eget liv i fare. Vi er derfor nødt til at gøre alt, hvad der står i vores magt fra politisk hold for at forhindre, at den slags ikke forekommer igen i fremtiden. Jeg så derfor gerne, at der som hovedregel altid er sundhedsfagligt personale med, når politiet skal assistere med tvangsindlæggelse af sindslidende, siger Liselott Blixt.
– I forbindelse med det tragiske dødsfald på Nørrebro, hvor en sindslidende mistede besindelsen, må vi endnu engang rejse spørgsmålet om de alt for få psykiatriske sengepladser i de danske regioner. Jeg vil i første omgang rejse sagen over for sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) for at få ham til at redegøre for, hvordan vi får overbevist regionerne om, at de straks skal få etableret flere psykiatrisk sengepladser og sikre de sindslidende bedre behandling generelt, siger Liselott Blixt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *