DF udtrykker dyb undren over David Camerons EU-invitation til Tyrkiet

Oprettet 27/07/2010 – 12:36

Dansk Folkepartis medlem af Europa Parlamentets Tyrkiet delegation, Morten Messerschmidt, udtrykker dyb undren over, at den britiske premierminister, David Cameron, åbner op for tyrkisk medlemskab af den Europæiske Union. Udmeldingen kommer oven på en længere periode med politiske tilbageskridt for den islamistiske, tyrkiske premierminister, Erdogan, som ud over sin anti-israelske retorik og flirten med det iranske mullah-styre er ved at gennemføre en islamisering af det tyrkiske samfund.
”Det kommer som noget af en overraskelse for mig, at den britiske premierminister, David Cameron, efter at have vundet valget i Storbritannien, hvor vælgerne er åbenlyst trætte af den stigende indvandring til landet, som en af sine første embedsgerninger vælger at invitere Tyrkiet til at blive fuldt medlem af EU. Det virker som et ugennemtænkt og forhastet skridt, der på sigt vil underminere den Europæiske Union fuldstændigt, hvilket også er det eneste rationale jeg kan udlede af den udmelding,” siger Morten Messerschmidt.
”Adskillige EU-lande balancerer i disse år på randen af et nationaløkonomisk sammenbrud, herunder Storbritannien, der er dybt forgældet. Det giver således stof til ekstra undren, at den nyvalgte britiske premierminister udsender et signal om, at han vil sætte EU-landene under et ekstremt økonomisk pres ved at invitere det underudviklede og borgerkrigshærgede Tyrkiet ind i Unionen med dertilhørende fri bevægelighed for arbejdskraften,” siger Morten Messerschmidt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *