Elevatorbranche udfordret efter skybrud

Oprettet 15/08/2011 – 17:06

Den seneste tids kraftige regnvejr i København har ødelagt adskillige elevatorer, og reparationstiden kan være lang, fordi mange komponenter ikke længere produceres
I mange af hovedstadsområdets etageejendomme står elevatorer stille, efter de er blevet ødelagt af de usædvanligt mange millimeter regn, som sommeren har budt på, skriver Kristeligt Dagblad.
Thomas Halken, der er administrerende direktør for Thyssenkrupp, skyder på, at hundredevis af elevatorer stadig er ude af drift efter blandt andet det store skybrud den 2. juli.
Thomas Ohm, der er administrerende direktør hos Kone Danmark, bekræfter de store problemer.
– Jeg vil ikke lægge skjul på, at det her skybrud har givet branchen kæmpe udfordringer. For i København er der elevatorer helt tilbage fra starten af 1900-tallet. Og mange af dem er gået ud af produktion for 20 – 30 år siden. Da vandet steg så voldsomt, gik det ud over komponenter, der normalt ikke skal udskiftes og er gået ud af produktion for mange år siden. Det er helt klart branchens absolut største udfordring. Det er ingen undskyldning, det er simpelthen en realitet, forklarer han.
Både Thyssenkrupp og Kone Danmark vurderer, at der kan gå flere måneder, inden de har fremskaffet komponenterne til de ramte elevatorer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *