Elevorganisation sætter demonstrationer og besættelser i bero!

Oprettet 09/09/2008 – 13:12

Før regeringens udspil til finanslovsforslag var kendt, forberedte Erhvervsskolernes
Elev-Organisation – EEO – demonstrationer og besættelser af skoler, som tidligere
omtalt i 3Fs fagblad, P3 nyhederne mm.
Men efter indholdet af regerings forslag til finanslov 2008 er blevet offentliggjort, sætter elevorganisationen nu sine forberedelser i bero.
Jonathan Simmel, Formand for EEO udtaler: Vi frygtede massive besparelser i regeringens forslag til finanslov, dette har vi dog i første omgang undgået. Derfor sætter vi nu vores forberedelserne til landsdækkende demonstrationer og blokader i bero. De massive protester er vores stærkeste våben, og skal buges med omtanke.
Dette betyder dog langt fra at EEO ser positivt på finansloven, Jonathan Simmel fortsætter: Bertel Haarder snakker vidt og bredt om at 95 % af ungdommen skal have en ungdomsuddannelse, men hvor er pengene bag de fine ord? Med den nye finanslov bliver der ikke sparet særlig meget på erhvervsskolerne, men investeringer kan vi slet ikke få øje på.
Og EEO er slet ikke i tvivl om hvordan vi løfter opgaven med at få 95 % igennem en ungdomsuddannelse,
Jonathan Simmel forklarer:
Erhvervsskolerne skriger på investeringer! Lærerfri-timer, overfyldte lokaler, dårlige værktøjer. Det er klart vi ikke får alle igennem
ungdomsuddannelse, når forholdene er så elendige. Vi oplever lige nu status
quo, skolerne står i stampe. Og det er ikke godt nok hvis ellers Bertel Haarder er mand nok for sin opgave som minister.
Men Bertel Haarder skal ikke føle sig sikker med denne udmelding, Jonathan Simmel uddyber: Det kan godt være Bertel Haarder prøver at flygte fra sit ansvar som minister, men vi både kan og vil stille ham til ansvar, også selvom nationale demonstrationer og blokader umiddelbart er lagt i bero.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *