Energimærkning af al forbrugerelektronik

Oprettet 06/03/2009 – 07:47

Socialdemokraterne foreslår energimærkningsordning, der gælder al forbrugerelektronik. Forbrugerne skal sikres bedre muligheder for at købe energibesparende elektronikprodukter og fravælge energislugende apparater.
Socialdemokraterne foreslår en energimærkningsordning, der gælder al forbrugerelektronik. Forbrugerne skal sikres bedre muligheder for at købe energibesparende elektronikprodukter og fravælge energislugende apparater både af hensyn til pengepungen og klimaet.
Danskerne skal kunne vælge energirigtigt, når de køber forbrugerelektronik såsom fjernsyn, computere, radioer, spillekonsoller og musikafspillere. Derfor foreslår Socialdemokraterne, at der indføres en obligatorisk energimærkningsordning i stil med den, man allerede kender fra hårde hvidevarer.
– Det er et stort problem, at danskerne ikke har umiddelbar adgang til oplysninger om energiforbruget på nye elektronikprodukter. Derfor er det vigtigt, at energiforbruget fremgår direkte af produktet. Erfaringen viser, at det ikke er tilstrækkeligt, at oplysninger om energiforbrug er tilgængelige på en hjemmeside, som ingen alligevel kender, siger Socialdemokraternes forbrugerordfører Benny Engelbrecht.
I dag bruger danskerne op imod 20 pct. af deres samlede el-forbrug i computere, fjernsyn, radioer, og i andre underholdningsapparater, men forbrugerne har ingen oplysninger om energiforbruget, når de køber nye produkter.
– Regeringen og Dansk Folkeparti er uambitiøse, når det gælder tiltag, der kan begrænse strømforbruget. Energimærkning af forbrugerelektronik er et oplagt sted at sætte ind. Vi foreslår, at ordningen sættes i værk allerede i år, så man går foran med et godt eksempel op til afviklingen af FN’s klimakonference i december 2009, slutter forbrugerordfører Benny Engelbrecht.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *