Finnair øger interkontinentalt forspring

Oprettet 18/08/2011 – 11:06

Forrige år blev Finnair for første gang i historien Nordens største internationale flyselskab til Asien og Nordamerika. Og udviklingen fortsætter, så Finnair øger forspringet i Norden. Fra januar til juli i år har 935.000 passagerer fløjet interkontinentalt med Finnair via Helsinki. Det er 220.000 flere sammenlignet med nærmeste nordiske konkurrent.
Tallet for hele året kan lande på over 1,5 millioner passagerer for 2011. Finnairs Danmarkschef, Tomi Maaniemi, er tilfreds:
– Glædelige tal. Baggrunden er vores satsning på Asien med 300 afgange pr. måned fra Helsinki til 10 destinationer, samt at vi er den hurtigste og korteste vej til Asien. Satsningen på Singapore og to daglige afgange fem gange om ugen til Hongkong, har forstærket vores konkurrenceevne og markedsposition yderligere. Det er også interessant, at trafikken til Nordamerika er steget med over 28 procent, siger han.
Tomi Maaniemi slår fast, at Finnair hele tiden skal udvikle servicekonceptet, tilpasse fartplaner og flyforbindelser for at få endnu mere smidige rejser via Helsinkis lufthavn: – Vores nye tomotorers langdistancefly af typen A330-300 har medført mindskede udslip og mindre brændstofforbrug. Det forstærker vores klimaprofil. Om knapt tre år kommer Finnairs nye flagskib Airbus A350 ud at flyve. Den bruger 30 procent mindre brændstof end en firemotorers Airbus A340.
90.000 flere til Asien via Helsinki fra januar til juli
Efter syv måneder har 845.000 passagerer valgt Helsinkis lufthavn som gateway til Asien. Det er 90.000 flere end i samme periode i 2010. Helsinki bevarer dermed positionen som Nordeuropas største gateway til Asien og Europas næststørste til Japan og Hongkong. Det viser seneste statistik fra Finavia på grundlag af juli måned 2011 sammenlignet med året før. Finavia fremlægger følgende stigninger for juli 2011 sammenlignet med sidste år: Seoul +37 %, Hongkong +20 %, Indien +5 %, Bangkok +10 % og Japan +11 %. Danmarkschef Tomi Maaniemi siger, at trafikudviklingen i tredje kvartal traditionelt er stærk:
– I juli måned udviklede forretningsrejser til Asien sig positivt i almindelighed og til Japan i særdeleshed. Rejseaktiviteten fra Europa til Japan steg reelt. Finnairs seneste destination, Singapore, har allerede passeret både Indien og Sydkorea mængdemæssigt, hvilket har løftet Asien-trafikken yderligere, siger han.
Fire nye hotelkæder til dig med Finnair Plus
Nu kan du som medlem af Finnair Plus samle point på fire nye internationale hotelkæder, som Finnair har indgået aftaler med. Det er Oberoi Hotels, Trident Hotels, Worldhotels og Six Senses. Oberoi Hotel tilbyder luksuriøse boliger i Indonesien, på Mauritius, i Indien og Egypten. Video>> Trident Hotel har ni anlæg – fire- og femstjernede – rundt om i Indien. Six Senses har hoteller i Thailand, Vietnam, Oman og Jordan. Worldhotels har cirka 450 – fire- og femstjernede – hoteller fordelt over 250 destinationer i 65 lande.
Når du har tre timer til overs i Helsinkis lufthavn
Tag en kunstrunde, og se finske kunstneres kendte værker i Helsinkis lufthavn. Bliv også til fotoudstillingen, hvor du kan se værker af finske og internationale fotografer. Udstillingen opdateres hele tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *