Flere med psykiske handicap er kommet i arbejde

Oprettet 16/08/2011 – 16:06

Næsten en tredjedel af danskerne med psykiske handicap havde arbejde i 2010 mod kun lidt over en femtedel to år tidligere. Det viser en ny rapport, som SFI har udarbejdet for Beskæftigelsesministeriet.
Beskæftigelsesminister Inger Støjberg glæder sig over de positive tendenser:
– Jeg er glad for, at flere personer med psykiske lidelser er kommet i job. For personer med psykiske lidelser må ikke lades i stikken, og det er afgørende, at de har kontakt med arbejdspladsen. Faktisk er der forskning, der peger på, at arbejde kan være en vej til at få det bedre ved psykisk sygdom. Er man uden arbejde, er risikoen for at komme til at isolere sig nemlig stor. Vi ved, at hver femte af os oplever psykiske problemer i løbet af et år, så den her udvikling er godt nyt for rigtig mange, siger Inger Støjberg.
– Tidligere undersøgelser har vist, at mange har været betænkelige ved at skulle arbejde sammen med en kollega, der har et handicap – især hvis det drejede sig om en psykisk lidelse. Den nye undersøgelse viser, at færre nu har de betænkeligheder. Og det er en meget vigtig og glædelig udvikling, for når virksomheder og kollegaer er positive over for at få en kollega med et handicap, så lysner det med at hjælpe personer med handicap til et liv med arbejde, siger Inger Støjberg.
– Men selvom resultaterne er positive, skal vi selvfølgelig fortsætte indsatsen, for mennesker med psykiske handicap arbejder stadig væsentlig sjældnere end mennesker med andre typer af handicap. Det gælder langt hen ad vejen om at bringe virksomhederne og mennesker med handicap sammen, og det gør vi netop ved en række karrieredage for mennesker med handicap, som vi tager hul på i slutningen af måneden, siger Inger Støjberg.
Beskæftigelsesministeriet inviterer i samarbejde med Danske Handicaporganisationer og Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA) til den første af en række karrieredage for mennesker med handicap. Virksomheden Pressalit i Ry lægger hus til arrangementet, som finder sted den 29. august.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *