Frank Aaen: Staten skal ikke risikere flere penge i Amagerbanken

Oprettet 22/07/2010 – 16:57

Hvis staten sætter flere penge i Amagerbanken, er det at spille hasard med skatteydernes penge, mener Frank Aaen, finansordfører for Enhedslisten.
– Staten har allerede skudt over 1 milliard kr. ind i Amagerbanken, penge, der går tabt hvis banken krakker. Og med den stadige strøm af nye tab, skal staten på ingen måde risikere yderligere 13,5 milliarder af skatteydernes penge.
– Baggrunden for, at Amagerbanken nu forsøger at skaffe 750 millioner kr., er netop at det vil give adgang til at kunne hæve det store milliardbeløb på 13,5 mia. i statskassen, men deres økonomi er stadig pilrådden.
– Bankens tab skyldes enorme spekulationer. I stedet for at holde hånden under spekulanterne bør staten overtage de sunde dele af banken og så lade resten gå ned.
Spørgsmål stillet til Finansministeren:
Er ministeren tilfreds med Finanstilsynets indsats i forhold til Amagerbanken?
Skulle der ikke være lagt en mere langsigtet vurdering af Amagerbanken før staten skød 1,1 mia. kr. af skatteydernes penge ind i banken?
Kan ministeren bekræfte, at hvis Amagerbanken går ned, så vil landets øvrige banker, der i dag tjener masser af penge, komme til at betale hele eller størsteparten af regningen?
Vil ministeren, som alternativ til at risikere yderligere 13,5 mia. kr. af skatteydernes penge overveje en helt anden strategi i f t Amagerbanken, f.eks. en plan, der sikrer de sunde dele af banken mens de spekulationsprægede dele af banken overlades til at klare sig selv?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *