Freelancere er fremtiden i IT-verdenen

Oprettet 08/10/2008 – 12:42

”Antallet af virksomheder, der benytter freelancemedarbejdere inden for IT, vil eksplodere i fremtiden.
IT- området bliver stadig mere specialiseret og mange virksomheder har svært ved at finde medarbejdere med de rigtige spidskompetencer. De kraftige tendenser, vi ser nu med freelancere inden for IT og management, er kun toppet af isbjerget.”
Ordene kommer fra Per Guldbrandsen, der den 30. september forlader stillingen som Executive direktør på Copenhagen Business School (CBS). Per Guldbrandsen tiltræder pr. 1. oktober jobbet som konsulentdirektør i rådgivnings- og rekrutteringsvirksomheden Nyberg Group A/S, der har afdelinger i Allerød og Aarhus.
”Et af nutidens nøgleord for arbejdsmarkedet er fleksibilitet. Både for arbejdsgiver og arbejdstager.
Efterhånden som IT-området bliver mere og mere specialiseret, vil virksomhederne kunne spare både tid og penge ved at hyre freelancere med de helt rette kvalifikationer og til at arbejde i nøjagtig den periode, der er brug for. Freelancerne har selv den fordel, at de hele tiden udvikler sig med udfordringerne og øger deres spidskompetencer fra projekt til projekt, og det kommer også de næste kunder til gode.:”
Det er netop muligheden for at udvikle nye IT-konsulentløsninger til danske virksomheder, der lokkede Per Guldbrandsen fra CBS tilbage til det private erhvervsliv. Her sætter han sig i stolen som leder af forretningsområdet for IT-Professionals, der udgør et af Nyberg Groups A/S tre strategiske forretningsområder. Per Guldbrandsen har påtaget sig opgaven at videreudvikle et forretningskoncept, der organiserer freelance IT-konsulenter i større og mindre virksomheder og organisationer.
I Nyberg Group A/S glæder man sig over det scoop man har gjort, ved at tilknytte en meget erfaren erhvervsmand til virksomheden. Direktør og partner i Nyberg Group A/S, Lars Hviid udtaler:
”Med Per Guldbrandsen har vi fået en konsulentdirektør, der er velkendt i erhvervskredse for sine strategiske analyser, visionære synspunkter og foredrag om forandringsledelse. Per har et kæmpe netværk og en solid baggrund og karriere, der altid har ført ham til områder med stort udviklingspotentiale. Vi ser frem til den store viden og erfaring om salg, ledelsesforhold og organisering af virksomheder, som han vil bidrage med”.
Per Guldbrandsen er 48 år og kommer fra en stilling som Executive direktør på Copenhagen Business School, CBS. Per har desuden arbejdet som adm. dir. i Kompas Rejseforskring og Manpower samt været leder af ITafdelingen i Tryg Rejse og Sundhed.
Per har en teoretisk baggrund som MBA med fokus på forandringsledelse fra Handelshøjskolen i Århus, ligesom han er både HD i organisation og strategi samt merkonom i personaleadministration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *