Hjælp til medarbejderne hos Flextronics i Skive

Oprettet 11/08/2011 – 12:06

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg ser med alvor på den varslede masseafskedigelse på elektronikvirksomheden Flextronics i Skive, hvor 280 personer blev varslet afskediget i går. Beskæftigelsesregionen er allerede i kontakt med virksomheden.
– Når en stor virksomhed må lukke, og så mange mennesker mister deres arbejde, er det altid noget, der kan mærkes i lokalsamfundet. Og ikke mindst er det hårdt for den enkelte familie, der bliver ramt. Derfor er det vigtigt, at vi i samarbejde med virksomheden hjælper til med en tidlig indsats for de afskedigede personer. Det forbedrer den enkeltes muligheder for at komme i job så hurtigt som muligt, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.
Jobcenter Skive vil nu i samarbejde med virksomheden hurtigt lave en indsatsplan for de godt 280 ansatte, der er varslet afskediget. De varslede medarbejdere vil få støtte fra varslingspuljen til jobsøgningskurser i op til to uger og tilskud til opkvalificering i op til otte uger i opsigelsesperioden.
– Desværre kan man ikke altid få job inden for samme branche, og derfor er det vigtigt, at jobcenteret kan sætte ind med efteruddannelse eller anden opkvalificering, hvis man helt skal skifte spor, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.
Regeringen har afsat pengene i varslingspuljen til at hjælpe personer, der bliver fyret. Formålet er at hjælpe de afskedigede godt videre, så de hurtigst muligt finder nyt arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *