IT distributøren EET Danmark køber Inter-Datas distributions aktiviteter

Oprettet 12/08/2011 – 15:06

EET koncernen erhverver distributionsaktiviteterne i Inter-Data, som er en af Danmarks mest velrenommerede distributører af IT komponenter og storageløsninger.
EET koncernen offentliggør købet af distributionsaktiviteterne i Inter-Data.
Inter-Data, der blev etableret i 1993 og igennem årene har udviklet et renommé som en af Danmarks førende og mest pålidelige distributører indenfor IT komponenter, pc systemer og servere, har solgt sine distributionsaktiviteter til EET koncernen.
I forbindelse med salget udtaler administrerende direktør René Rasmussen: ”Inter-Data har i de seneste år haft en fantastisk succes indenfor produktudvikling og produktion af servere primært til overvågningsbranchen og hostingbranchen, løsninger indenfor digital signage, samt specielle skræddersyede pc baserede systemer, der sælges gennem dedikerede forhandlere.
Vi har derfor besluttet at fokusere endnu mere på denne del af vores forretning og fandt det strategisk rigtigt at sælge vores distributionsforretning fra. Således får vi muligheden for at fokusere på et klart og veldefineret forretningsområde, hvor vi kan tilføre en masse værdi gennem vores knap 20 års erfaring med produktudvikling og produktion.
Til spørgsmålet om det ikke er svært at sælge en driftsaktivitet, som man har opbygget igennem mange år, svarer René Rasmussen: ” Jo, det er svært, men jeg er sikker på at det vil give os en platform til endnu mere succes inden for det område, der i de senere år reelt set er blevet vores kerneforretning. Endvidere er jeg glad for, at køberen er EET koncernen, som igennem 25 år i markedet har opbygget et fantastisk navn, og som endvidere har en tilgang til distribution, der gør at jeg er sikker på, at det vi har opbygget vil blive videreført og udviklet yderligere i fremtiden”.
Direktør i EET koncernen John Thomas udtaler i forbindelse med akkvisitionen: “Vi er utroligt glade og stolte over købet af distributionsaktiviteterne i Inter-Data. Produktsortimentet i Inter-Data er i høj grad komplimenterende til vores nuværende produkt portefølje, og vi er overbevist om, at vores mere end 37.000 købende kunder i Europa, vil værdsætte denne tilgang til vores produktportefølje.
EET koncernen har gennemført en række opkøb i de seneste år, og således er købet af Inter-Datas distributionsaktiviteter EET koncernens 14. opkøb. Til spørgsmålet om der kan forventes yderligere opkøb svarer koncerndirektør John Thomas: ”Vi er altid på kig efter egnede opkøbskandidater, så jeg vil blive meget overrasket hvis ikke vi ser 1-2 opkøb yderligere inden for de næste 6-12 måneder”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *