Kickstart for unge i Ulfborg

Oprettet 19/08/2011 – 13:06

8. klasses elever fra Ulfborg Skole får spændende start på det nye skoleår
I 2008 og 2009 deltog en udvalgt gruppe af unge fra 8. klasse på Ulfborg Skole i et projekt med titlen ”En ny start”. Det var så stor en succes, at alle elever i de tre nye 8. klasser får muligheden for en kickstart allerede fra det nye skoleårs start. De skal på hyttetur i Træveld Centret ved Stubbergård Sø.
Lejrskolen starter den 24. august og slutter den 26. august. Eleverne udfordres i forskellige sammenhænge, og de får tid til at lære hinanden at kende. Bl.a. skal de igennem øvelser i teambuilding, arrangeret af professionelle militærfolk.
Eleverne i de nye 8. klasser har tidligere gået på Ulfborg Skole, Staby Skole eller Vemb Skole, så mange af dem kender ikke hinanden særlig godt.
– Målet med lejrskolen er, at eleverne kommer rigtig godt i gang med hinanden socialt i og på tværs af klasserne. En fællesoplevelse for eleverne har stor betydning for deres indbyrdes sociale relationer, forståelse og accept. Det vil efterfølgende smitte positivt af på stemningen og læringsmiljøet i klasserne, siger skoleleder Lise Graversen.
Lions Club støtter med 25.000 kr.
Bag projektet står Holstebro Kommunes SSP-samarbejde og Ulfborg Skole, og det støttes af Lions Club Ulfborg-Vemb med 25.000 kr.
– Vi er rigtig glade for, at kommunen efter en pause sidste år igen har sat gang i projekt ”En ny start”. Vi glæder os til at følge det nye koncept i år, hvor alle elever i de nye 8. klasser er med i projektet. Vi er stolte af at kunne bidrage til en god start i overbygningen på Ulfborg Skole for vores børn fra den vestlige del af kommunen. Vi håber, at vores engagement i de unge mennesker giver andre lyst til at støtte os og dermed ungdommen i kommunen, siger Lars Møller fra Lions Club i Ulfborg-Vemb.
Også gademedarbejder i Holstebro Kommune, Henrik Thorup, er glad for projektet.
– Det giver os en fantastisk mulighed for at lære de unge at kende og dermed skabe nogle gode relationer til dem, siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *